Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hater plánuje vybudovať zariadenie na mechanicko-biologickú úpravu odpadu

MAPA
Dátum: 16.02.2023
Počet videní: 1514
Hater plánuje vybudovať zariadenie na mechanicko-biologickú úpravu odpadu

Investícia sa predpokladá vo výške 1,2 milióna eur.

Handlovská mestská spoločnosť Hater-Handlová plánuje v areáli skládky na Scheiblingu vybudovať zariadenie na mechanicko-biologickú úpravu odpadov. Investíciou v hodnote 1,2 milióna eur firma, ktorá zabezpečuje odpadové hospodárstvo pre mesto i ďalšie obce v regióne, reaguje na legislatívnu povinnosť.

Investícia bude riešiť otázku nakladania najmä so zmesovým komunálnym či objemných odpadom pred ich uložením na skládke pre región Handlovej a jeho okolie s maximálnou kapacitou 12 500 ton za rok, uviedla mestská firma v oznámení o zmene, ktoré predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Zmenou navrhovanej činnosti Hater-Handlová reaguje na legislatívne požiadavky na úpravu zmesového komunálneho odpadu pred uložením na skládku, ktorú budú obce povinné zabezpečiť od roku 2024. Mechanicko-biologickú úpravu odpadov zabezpečí prostredníctvom trojice technologických zariadení v podobe drviča, bubnového rotačného triediča a zariadenia na zhodnocovanie biologicky rozložiteľných komunálnych odpadov.

Spoločnosť v tejto súvislosti počíta s prijatím dvoch nových zamestnancov. S prevádzkou skládky odpadov na Scheiblingu začala v roku 1996.

TASR

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.