Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Príďte sa dnes pozrieť ako Mikuláš s pomocníkmi rozsvietia vianočný stromček

Dátum: 06.12.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 931
Príďte sa dnes pozrieť ako Mikuláš s pomocníkmi rozsvietia vianočný stromček

Vianočný stromček dostalo mesto darom.

Pozývame všetky deti s rodičmi a starými rodičmi na Mikulášove predstavenie

Mikuláš s anjelom a čertom aj tento rok prídu na Námestie baníkov, aby deťom predstavili novú vianočnú rozprávku a rozsvietili vianočný strom, ktorý bude Handlovčanov tešiť počas celého sviatočného obdobia. 

6. december 2022 - 17.00 h

Námestie baníkov, Handlová 

Deti sa môžu tešiť aj na vypínač, ktorým púšťajú na stromčeku vianočné melódie. Novinkou je pre všetky deti v čase od 14.00 h do 17.00 h bezplatné využitie detskej manéže, ktorú sponzorsky poskytol jej prevádkovateľ mestu Handlová. Nebude chýbať krásna rozprávka, po ktorej všetky deti rozsvietia s Mikulášom vianočný stromček na námestí.

Odkiaľ pochádza vianočný strom na Námestí baníkov? 

Mesto Handlová dostalo tohtoročný Vianočný Stromček darom. Rástol v intraviláne mesta Handlová na ul. Pionierov. Jeho koreňový systém narúšal základy oplotenia RD a nakoľko bol plytko zakorenený v miernom svahu, predstavoval riziko značnej škody na majetku rodinného domu. Jeho cesta na námestie predstavovala len cca 500 m od miesta výrubu a teda aj uhlíková stopa ktorá vznikla jeho transportom na miesto určenia je minimálna.

Ak by mali občania do budúcna chuť darovať mestu stromček vhodný ako Vianočný, treba si uvedomiť pár limitujúcich faktorov.

  1. Strom musí rásť na súkromnom pozemku vo vlastníctve darcu a spĺňať zákonný dôvod na výrub.
  2. Na mieste výrubu musí byť dostatok manipulačného priestoru pre pristavenie žeriavu a nákladného auta na prevoz dreviny.
  3. Limitujúce sú  inžinierske siete najmä nadzemné vzdušné vedenia elektrickej energie.
  4. V dostatočnom časovom predstihu (najneskôr do 1. Novembra) musí darca požiadať tunajší orgán ochrany prírody o súhlas na výrub dreviny.
  5. Preferujeme dreviny s intravilánu mesta z dôvodu značne sťaženého transportu a z dôvodu minimalizovania uhlíkovej stopy.  

 

FB_IMG_1670325988295

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.