Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Máme za sebou týždeň vzdelávania

GALÉRIA
Dátum: 15.11.2022
Počet videní: 1056
Máme za sebou týždeň vzdelávania

Cyklus Mám tablet! pre ľudí v zrelom veku pokračuje.

Ako sme informovali v predchádzajúcom čísle Handlovského hlasu, každoročne mesto Handlová v spolupráci s ďalšími subjektmi, vzdelávacími inštitúciami a lektormi, pripravuje vzdelávanie pre viacero vekových skupín. V tomto roku mesto skloňovalo v kontexte spoločenských udalostí slovo tolerancia a všetky vzdelávania boli pre účastníkov bezplatné.

Mesto Handlová v spolupráci s občianskym združením Dúha na východe, o.z. v rámci projektu Dúhové vzdelávanie plánovalo počas týždňa 3 besedy v Strednej odbornej škole Handlová na témy Rodová tolerancia, rasizmus, predsudky. Besedy – workshopy absolvujú žiaci 1. a 2. ročníka SOŠ v rámci etickej výchovy o týždeň neskôr z technických príčin.

Počas Týždňa vzdelávania boli pripravené pre učiteľov workshopy na tri aktuálne témy. Spolu sa zúčastnilo vzdelávania podľa metodičky handlovského školského úradu Andrei Bacúšan viac ako 120 učiteľov. Prednášky v dome kultúry boli podľa jej slov prínosom: „Prvou témou bola Školská dochádza a významný prínos mala diskusia, v ktorej učitelia vyjadrili svoje názory skúsenosti s danou problematikou. Na prednáške Potreby triednych učiteľov si učitelia vyskúšali autodiagnostiku ako aj diagnostikovanie žiakov z hľadiska ich vlastného prístupu k ich individualite. Najviac zaujala prednáška Rozvoj tvorivosti a kreativity, kde si mali možnosť osvojiť si postupy ako rozvíjať svoju vlastnú tvorivosť aj podporovať tvorivosť v činnosti svojich žiakov“, uviedla s tým, že školský úrad spolupracuje taktiež s Pedagogickou fakultou Univerzity Komenského.

V stredu 11. novembra ožilo handlovské námestie na tému Bezpečnosť a (ne) tolerancia. Centrum voľného času Handlová v spolupráci s mestom a školským úradom pripravilo podujatie, na ktorom sa odprezentovali záchranné zložky. Bolo určené pre všetky základné a materské školy na území mesta Handlová a Špeciálnu základnú školu. Vďaka ochote zo strany záchranných zložiek a hlavne ich riaditeľom, ako sú Ozbrojené sily Slovenskej republiky, Okresnému riaditeľstvu policajného zboru Prievidza - Obvodné oddelenie PZ Handlová, Banskej záchrannej služby Prievidza, Okresnému riaditeľstvu Hasičského záchranného zboru Prievidza - Hasičská stanica Handlová a Dobrovoľnému hasičskému zboru Handlová – Morovno, Slovenskému Červenému krížu, miestnemu spolku Chrenovec - Brusno, Mestskému kynologickému klubu Handlová. Ruku k podujatiu pridali tiež členovia Detského a mládežníceho parlamentu mesta Handlová. Stovky žiakov si mohli taktiež vypočuť predstavenie projektu Mestskej polície Handlová Buď dobrý kamarát, šikanu nikto nemá rád. Práve v čase prezentácie na námestí prebiehalo prvé vzdelávanie s odborným lektorom na handlovských školách v súčinnosti s mestskou políciou. V gescii Teach for Slovakia boli alebo budú ešte zrealizované workshopy Nastavenie mysle na rast a Radikálna otvorenosť, nakoľko do termínov vzdelávania vstúpila situácia s COVID.

Začiatok cyklu vzdelávaní pre ľudí v zrelom veku Mám tablet! otvorili klienti handlovského senior centra. Vekový priemer viac ako 70 rokov nebol prekážkou pre začiatok práce s tabletom, ako zdrojom informácií nielen o meste. Po odhlasovaní všetkými dvanástimi účastníkmi vzdelávania svoj víťazný tablet výherca venoval pre potreby všetkých klientov, ktorí budú mať záujem o jeho využitie.
Vzdelávanie: Mám tablet! Vzdelávanie pre ľudí v zrelom veku! Zapojte sa vylosujte si nový tablet!

Interaktívne vzdelávanie malej skupiny ľudí vo veku 60+, zamerané na spôsob vyhľadávania informácii napríklad o svojom meste, na čo kliknúť a na čo nie. Cyklus vzdelávaní pokračuje počas mesiaca november 2022 a bude realizovaný v termínoch podľa záujmu ľudí v zrelom veku. Vzdelávanie v gescii Odd. komunikácie a marketingu mestského úradu bude realizované pri počte od 10 do 12 ľudí, pričom z každého vzdelávania jedna účastníčka/účastník odíde s novým tabletom a s nainštalovanou aplikáciou Handlová. O tom, kto si zo vzdelávania tablet odnesie, rozhodne tombolový lístok.

Pre nahlasovanie záujemcov o účasť na vzdelávaní po 10. novembri 2022 stačí napísať na handlova@handlova.sk, do predmetu správy napísať Mám tablet! a v tele emailu uviesť meno, priezvisko a vek záujemcu o účasť. O termínoch vzdelávania budú záujemci informovaní.

Týždeň vzdelávania pripravili, Školský úrad Handlová, Teach for Slovakia, Odd. komunikácie marketingu MsÚ a ďalšie spolupracujúce subjekty.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.