Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V handlovskom mládežníckom parlamente našiel nový primátor partiu dobrých ľudí

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 09.02.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1580
V handlovskom mládežníckom parlamente našiel nový primátor partiu dobrých ľudí

Plány do budúcnosti predstavil primátorke mesta nový primátor handlovského Detského a mládežníckeho parlamentu Dominik Kačák.

Nový primátor Detského a mládežníckeho parlamentu mesta Handlová (DaMP) sa dnes stretol s primátorku mesta. Začiatkom januára sa konali v handlovskom DaMP -e voľby a konečne okolnosti dovolili, aby nový primátor, ktorým sa stal Dominik Kačák, prišiel predstaviť svoje plány primátorke mesta. Nový primátor podľa jeho slov pred pár rokmi nevedel, prečo a ako DaMP funguje, ale našiel v náplni DaMP -u to čo ho baví a hlavne partiu dobrých ľudí.

V mládežníckom parlamente sa prirodzene mení zostava detí, stále však ostáva jeho hlavný cieľ od roku 2007, kedy bol v Handlovej zriadený: prebudiť mladých ľudí z apatie voči samospráve, aktívne ich zapojiť do diania v meste, naučiť ich prezentovať svoje názory a požiadavky voči samospráve a stať sa poradným orgánom samosprávy vo veciach týkajúcich sa života mladých. 

Plány do budúcnosti nový primátor, Dominik Kačák, jeho zástupkyňa Kristína Kubovičová v sprievode Lukáša Fialu, koordinátora z handlovského Centra voľného času predstavili dnes primátorke mesta, Silvii Grúberovej, na svojom prvom stretnutí po voľbách do DaMP -u. Témou bolo vytvorenie mládežníckeho strediska, spolupráca so školami, otázky financovania ale i blížiaca sa sánkovačka už túto nedeľu na Remate.

Všetci DaMP -áci sa tešia na to, že budú konečne môcť realizovať plánované aktivity na školách, ktoré nebolo možné usporiadať z dôvodu celospoločenskej situácie.

Členom handlovského DaMPu sa môže stať každý, kto má od 12 do 30 rokov. Stačí sa zastaviť v Centre voľného času alebo jednoducho napísať na cvchandlova@gmail.com.

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.