Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlová má dvoch majstrov Slovenska

VIDEO
Dátum: 25.10.2021
Počet videní: 1902
Handlová má dvoch majstrov Slovenska

Obaja získali aj Slovenský Pohár!

ŠIMON MATIAŠKO

12 ročný Šimon Matiaško absolvoval začiatkom októbra preteky FREESTYLE BMX PARK v Šuranoch. Sezóna súťaží v BMX začína v júni a končí v novembri. Šimon Matiaško absolvoval slovenský pohár vo freestyle BMX v štyroch kolách. Vybojoval si druhé miesta v Žiline a Košiciach a prvé miesta v Námestove a Šuranoch, čím si v súčte bodov zabezpečil celkové prvé miesto a zisk Slovenského pohára. Šimon tak potvrdil svoju vedúcu pozíciu v kategórii do 15 rokov. „Konkurencia nie je síce obrovská, ale na kvalite jazdcov to neuberá. Žiadne z víťazstiev nebolo zadarmo. Okrem Slovenského pohára a Majstrovstiev Slovenska Šimon absolvoval aj súťaže v dirtcupe odkiaľ si odniesol dve medaily za prvé a druhé miesto,“ povedal Šimonov otec, Pavel Matiaško.

Slovenský pohár v kategórii BMX JUNIOR

BMX-POHAR-SURANY-HALA-2021 Šimon Matiaško

Majstrovstvá Slovenska FREESTYLE BMX PARK v Šuranoch 

majstri_SVK

Tento rok mu v arzenále pribudlo viacero trikov, ako napríklad salto vzad, rotácia o 360° a súčasne rotácia riadítok o 360°, rotácia riadítok o 720° a veľa menších trikov, ktoré dolaďoval na skateparku v Handparku. „Dúfam, že skatepark sa v budúcnosti ešte rozrastie a pribudnú tam nové prvky. Šimon síce strávil veľa času na veľkých parkoch, kde sa pripravoval na súťaže a veľa času na jazdenie v Handparku mu nezostávalo, ale aj tak, keď bola voľná chvíľka, rád ju strávil v lokálnom parku s kamošmi.“

Tento rok sa Šimon svedomite celoročne pripravoval pod vedením skúsených trénerov, Stana Faklu, s ktorým trénovali silu a kondíciu a Andrejom Mičekom, s ktorým piloval techniku jazdy a prevedenie trikov. V budúcej sezóne Šimon ostane jazdiť v tíme Bike Racing Slovakia, s ktorým sa dostal do prestížneho tímu jazdcov, ktorých podporuje BMX shop. „Po mesačnej rekonvalescencii sa Šimon začne plynule pripravovať na budúcu sezónu. Dúfame, že sa nám podarí získať nejakého sponzora pre budúcu sezónu, aby si Šimon mohol vyskladať nový BMX. Touto cestou by som sa im chcel poďakovať jeho trénerom a ďakujem aj všetkým Handlovčanom za podporu. Dúfame, že sa nám podarí aj budúci rok robiť Vám dobré meno,“ uzavrel Pavel Matiaško.

Oficiálny facebookový profil Šimona Matiaška - Šimon BMX Matiaško

PETER KURIC

Tento víkend prebehli Majstrovstvá Slovenskej republiky mládeže, dospelých a seniorov 2021 v športovom lezení v
disciplíne obtiažnosť (LEAD) a na rýchlosť (SPEED) na žilinskej stene LA SKALA.
 
Handlovčan Peter Kuric dominoval v lezení s lanom na obtiažnosť a v mužskej kategórií vyhral. Na "lezečky" mu dýchal ešte junior Jakub Fabric a tretí skončil Tomáš Buček.
 
Peter_Kuric_Majstrvovstva_SR_-_La_Skala
 
V lezení na rýchlosť Slovákom zamiešali karty skúsení reprezentanti z ČR, no s vynikajúcimi časmi zvíťazil opäť skvelý Jakub Fábric a Peťo sa stal vicemajstrom. Na treťom mieste skončil silný Filip Hromada.
 
Peter Kuric sa tak tento rok stal majstrom SVK v lezení s lanom, vicemajstrom v boulderingu a aj v lezení na rýchlosť. Celkovo sa tak stáva víťazom SVK v mužskej kategórií na Slovensku.
Peter_Kuric_Majstrvovstva_SR_-_La_Skala_2
 
Aktuálne info o Petrovi Kuricovi môžete sledovať aj na jeho oficiálnom facebookovom profiel - Peter Kuric - lezec
 
Obom športovcom a reprezentantom mesta Handlová srdečne GRATULUJEME! 
 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.