Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Lukratívny pozemok by mesto kúpiť nemohlo

VIDEO
Dátum: 17.06.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1204
Lukratívny pozemok by mesto kúpiť nemohlo

Jeden z dvoch pozemkov na Troch studničkách, o ktoré malo záujem mesto Handlová, už kúpila firma Vaša. Oplotiť ho však nesmie.

V pondelok 14. júna zasadalo vedenie neziskovej organizácie Handlovské lesy. Na svojom piatom stretnutí, od zaregistrovania organizácie vo februári tohto roka, privítali ľudí, ktorí prejavili záujem stať sa dobrovoľníkmi neziskovej organizácie Handlovské lesy. „Dobrovoľníkom sme predstavili plánované aktivity neziskovej organizácie a boli by sme radi, keby sa zapojili do čistenia lesov, ľahkých prác pri budovaní altánkov na našich pozemkoch v tradičných lokalitách, prípadne uvítame pomoc s fotografovaním, administratívnou agendou alebo spravovaním profilu na sociálnej sieti Facebook. Som veľmi rada, že záujem dobrovoľnícky pracovať pre neziskovú organizáciu prejavilo okolo tridsať ľudí,“ povedala primátorka Silvia Grúberová.

Aktuálne sa pozornosť mestskej neziskovej organizácie zameriava na okolie chaty Martinka, Východnú šachtu a areál Troch studničiek. Tam poslanci schválili zámer odkúpenia pozemku o rozlohe 2 661 m2 od spoločnosti Hornonitrianske bane Prievidza (HBP), samospráva však tento pozemok kúpiť nemôže. Ako vysvetlil zástupca primátorky, Radoslav Iždinský, pozemok je zaťažený ťarchou, záložným právom banky a kúpu majetku s ťarchou samospráve zakazuje zákon. Navyše k prevodu nehnuteľností na spoločnosť VAŠA, s.r.o. došlo na základe schválenia predaja v predstavenstve spoločnosti HBP ešte predtým, ako mesto Handlová prejavilo predbežný záujem o túto lokalitu.

„Na základe záujmu mesta Handlová o obnovenie využívania tohto územia na rekreáciu, spoločnosť Hornonitrianske bane Prievidza do kúpnej zmluvy zakomponovala ustanovenie pre kupujúceho, že prevádzané pozemky neoplotí a umožní ich za vopred dohodnutých podmienok na využívanie pre potreby mesta Handlová na rekreačné účely. Zároveň sme dali do zmluvy podmienku, že v prípade, ak sa kupujúci v budúcnosti rozhodne predmet tejto zmluvy odpredať, ponúkne ho v prvom rade na odkúpenie mestu Handlová,“ uviedol Ing. Rastislav Januščák, riaditeľ odboru stratégie a vonkajších vzťahov spoločnosti Hornonitrianske bane Prievidza. Mesto má však aj naďalej záujem o kúpu pozemku na Troch studničkách s rozlohou 1 493 m2, ktorý je vo vlastníctve Rímskokatolíckej cirkvi farnosti Handlová.

O zámere mesta odkúpiť pozemky na Troch studničkách sme už písali koncom mája: https://www.handlova.sk/sprava/22375/mesto-chce-ziskat-luku-na-troch-studnickach.html

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.