Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Karanténna stanica Handlová zriadila transparentný účet

Dátum: 01.06.2021
Počet videní: 1230
Karanténna stanica Handlová zriadila transparentný účet

Darovať finančnú pomoc psíkom je odteraz veľmi jednoduché.

Handlovčania už viackrát dokázali, že majú dobré srdce, keď pre našich psíkov z handlovskej karanténnej stanice zorganizovali zbierky a vyzbierali krásne sumy. Viacero ľudí i firem nás dokonca oslovilo s tým, že by karanténnej stanici radi prispievali pravidelne. Preto mesto Handlová zriadilo trvalý transparentný účet, na ktorý je možné poslať finančnú pomoc psíkom veľmi jednoducho, alebo si nastaviť i pravidelnú mesačnú platbu.

Doteraz zbierky pre karanténnu stanicu komplikovala byrokracia. Ku každému daru pre psíkov musela byť mestom vyhotovená darovacia zmluva, ktorá musela prejsť niekoľko oddelení až k primátorke mesta, ktorá ju podpísala a následne bola riadne zverejnená a archivovaná. Celý tento komplikovaný proces vďaka transparentnému účtu odpadá. Na transparentný účet môžete poslať platbu jednoducho bankovým prevodom, alebo načítaním priloženého QR kódu mobilným telefónom kedykoľvek, odkiaľkoľvek.

Na čo budú použité peniaze z transparentného účtu?

Predovšetkým na veterinárne poplatky, teda zdravie psíkov. Mnohé psíky prídu do karanténnej stanice v zlom stave, potrebujú odblšiť, ostrihať, zaočkovať, začipovať a dospelých psov čaká aj kastrácia ešte predtým ako môžu putovať do nového domova. Veľká časť psíkov sa k nám dostane z nevyhovujúcich podmienok, majú podlomené zdravie a potrebujú ďalšie vyšetrenia a liečenie. Posledný takýto prípad bola malá fenka Lola, ktorá k nám prišla vo vysokom štádiu gravidity a už tretí deň v karanténnej stanici po veľmi náročnom pôrode priniesla na svet jedno šteniatko, ktoré len vďaka obrovskej snahe a duchaprítomnosti príslušníkov mestskej polície prežilo. Nasledovali kontrolné vyšetrenia sono, Lolu čaká ďalej operácia nádoru na mliečnej žľaze, trhanie pokazených zubov a kastrácia. Celý príbeh Loly a jej šteniatka si môžete prečítať na webstránke karanténnej stanice: www.karantennastanicahandlova.sk Na webstránke nám rastie zoznam ľudí a organizácií, ktoré nám pomáhajú pri opatere o psíky, alebo ich umiestňovaní v nových domovoch. Odborné veterinárne zákroky však nie je možné robiť zadarmo a bez finančnej pomoci ľudí s dobrým srdcom by to nebolo vôbec možné. Preto ďakujeme za každý váš príspevok na náš nový transparentný účet, ktorý psíkom spraví život zas o niečo krajším.

Našu karanténnu stanicu môžete finančne podporiť príspevkom na transparantný účet: SK0409000000005179412998. Radi by ste nás podporovali pravidelne? Nastavte si v bankovom účte pravidelnú platbu. Na darovanie ľubovoľnej sumy môžete použiť aj QR kód: 

qrkodksh logo_jpeg_farba-01

 

Lucia Chudá, koordinátorka prevencie MsP

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.