Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stali ste sa obeťou trestného činu? Podvodu? Násilia? Či krádeže?

MAPA
Dátum: 18.05.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 859
Stali ste sa obeťou trestného činu? Podvodu? Násilia? Či krádeže?

Nové detašované pracovisko Informačnej kancelárie pre obete trestných činov nájdete v Prievidzi.

Informačné kancelárie pre obete trestných činov (IK) sídliace v každom krajskom meste rozširujú svoju pôsobnosť aj do ďalších miest, a to zriadením detašovaných pracovísk. V Trenčianskom kraji je od 18. mája 2021 otvorené detašované pracovisko Prievidzi.

Akú pomoc tu nájdete

Konkrétna pomoc je v detašovanom pracovisku poskytovaná bezplatne v právnej, psychologickej a sociálnej oblasti obetiam trestných činov v zmysle zákona o obetiach trestných činov. Obetiam alebo potenciálnym obetiam bude kancelária k dispozícii každý utorok v čase od 8:30 do 15:00 hod.

V prípade záujmu o konzultáciu je potrebné vopred si dohodnúť termín na telefónnom čísle 0908 793 725  alebo 032/7411 250, prípadne mailom na adresu dasa.hvolkova@minv.sk. Viac informácií o prevencii kriminality a možnostiach pomoci nájdete na https://prevenciakriminality.sk/ .

Kde nájdete Informačnú kanceláriu

Nachádza sa v priestoroch Okresného úradu Prievidza – Klientske centrum ( ul. Gustáva Švéniho 3H, 971 01 Prievidza, 3. posch., zasadacia miestnosť).

Na Slovensku ide o prvé zavedenie systémovej služby pre obete trestných činov, ktorá je v gescii Ministerstva vnútra SR v spolupráci s jednotlivými partnermi. IK sú vytvorené odborom prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR.

Informačná kancelária - prevencia krimin

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.