Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zastupiteľstvo bude rokovať online

Dátum: 17.03.2021
Počet videní: 945
Zastupiteľstvo bude rokovať online

V marci sa budú konať hneď dve zasadnutia mestského zastupiteľstvá za sebou. Prvé bude venované zmene rokovacích poriadkov, druhé by už malo prebehnúť prostredníctvom videokonferencie.

Primátorka mesta, Silvia Grúberová, zvolala prezenčnú formu rokovania mestského zastupiteľstva na štvrtok 25. marca 2020 o 14.00 h do veľkej zasadacej miestnosti mestského úradu. Poslanci budú rokovať o návrhoch nových rokovacích poriadkov pre rokovanie mestského zastupiteľstva, mestskej rady a stálych komisií pri mestskom zastupiteľstve. Hlavnou navrhovanou zmenou v rokovacích poriadkoch je umožnenie online rokovania prostredníctvom videokonferencie. Všetky rokovacie poriadky boli prerokované v príslušných komisiách. Zmenu rokovacích poriadkov poslanci musia schváliť prezenčne.  

Podmienky účasti na rokovaní

Účasť verejnosti na rokovaní je možná v prípade, ak sa osoba preukáže negatívnym výsledkom PCR testu alebo antigénového testu nie starším ako 7 dní. Účastník rokovania sa môže tiež preukázať dokladom o prekonaní ochorenie COVID-19 alebo dokladom o absolvovaní očkovania proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny. Diskusné príspevky obyvateľov k programu alebo k samosprávnej problematike je možné tiež zasielať do utorka 23. marca do 12.00 h na adresu zastupitelstvo@handlova.sk alebo vhodením písomného diskusného príspevku do schránky na budove MsÚ. 

 Prvé rokovanie poslancov cez videokonferenciu

Online rokovanie mestského zastupiteľstva primátorka Sivia Grúberovíá zvolala na piatok 26. marca. Začiatok prihlasovania cez aplikáciu ZOOM je 9.00 h, začiatok rokovania 9.30 h. Diskusné príspevky obyvateľov k programu alebo k samosprávnej problematike je možné zasielať do utorka 23. marca do 12.00 h na adresu zastupitelstvo@handlova.sk alebo vhodením písomného diskusného príspevku do schránky na budove MsÚ. O výsledku rokovania pri online forme cez videokonferenciu, ak poslanecký zbor takúto formu 25. marca schváli, budú obyvatelia informovaní v najkratšom možnom čase maximálne do 48 hodín audiovizuálnym alebo zvukovým záznamom zverejneným na www.handlova.sk a zápisom zverejneným do piatich dní.

 Ako doručiť podnet? 

„Našu snahou bolo, je a bude, aby sa obyvatelia mohli aktívne podieľať na činnosti samosprávy. Prosíme, aby obyvatelia doručili svoje návrhy k programu elektronicky na adresu zastupitelstvo@handlova.sk alebo podnet k prerokovaným bodom vhodili do schránky umiestenej na budove  mestského úradu, najmenej 48 hodín pred rokovaním do 12.00 h. Program rokovania je vždy zverejnený na našom webovom sídle minimálne 3 dni pred rokovaním. Doručené otázky týkajúce sa bodov programu alebo občianskych iniciatív predložíme všetkým poslancom na rokovaní formou videokonferencie,“ uviedla primátorka mesta Handlová, Silvia Grúberová.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.