Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prvé zmeny na poslaneckých postoch

Dátum: 21.11.2022
Počet videní: 1675
Prvé zmeny na poslaneckých postoch

Svojich mandátov sa vzdali dvaja zvolení poslanci.

Dvaja zvolení poslanci sa vzdali svojich mandátov. Ako ich náhradníci nastúpia kandidáti, ktorí získali najväčší počet platných hlasov vo volebnom obvode, v ktorom mandát zanikol.

Mgr. Silvia Grúberová doručila písomné odmietnutie zloženia sľubu poslanca dňa 2. 11. 2022. Vo voľbách do orgánov samosprávy bola zvolená za poslankyňu Mestského zastupiteľstva mesta Handlová a zároveň aj za primátorku mesta Handlová. Z dôvodu výkonu verejnej funkcie primátorky mesta, ktorá je nezlučiteľná s funkciou poslankyne mestského zastupiteľstva a ktorú bude vykonávať, sa týmto aktom vzdala prijatia poslaneckého mandátu. Jej náhradníkom bude Ing. Ladislav Važan, ktorý mandát poslanca Mestského zastupiteľstva mesta Handlová písomne prijal.

Písomné vzdanie sa mandátu poslanca Mestského zastupiteľstva mesta Handlová doručil aj Pavol Čeri. Dňa 11. 11. 2022 písomne potvrdila náhradníčka, Ing. Anna Tóthová, že mandát poslankyne Mestského zastupiteľstva mesta Handlová prijíma.

Zákonom predpísaný sľub poslancov Mestského zastupiteľstva mesta Handlová pre volebné obdobie 2022 - 2026 zložia novozvolení poslanci na ustanovujúcom zasadnutí dňa 28. novembra 2022.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.