Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mimoriadna situácia v Handlovej - Ul. Okružná bytovka - je odvolaná

VIDEO
Dátum: 18.11.2022
Autor: Jana Paulínyová
Počet videní: 1340
4 min. čítania
Mimoriadna situácia v Handlovej - Ul. Okružná bytovka - je odvolaná

V súvislsti s požiarom bytovky mimoriadnu situáciu ukončila primátorka k 15.11.2022. 

Vzhľadom na to, že väčšina obyvateľov bytovky Okružná 7 v Handlovej je už vo svojich domovoch a už nie sú požiadavky na mesto Handlová na ubytovanie a inú materiálnu pomoc od obyvateľov, ktorí boli postihnutí mimoriadnou situáciou – Požiarom bytovky Okružná 7 zo 16.6.2022, primátorka mesta Handlová, Silvia Grúberová,  odvolala mimoriadnu situáciu v meste dňom 15.11.2022 o 14.00 h.

K 15.11.2022 bolo v bytovom dome na Okružnej ulici 7 v Handlovej 49 bytov obývaných a 6 bytov je stále v rekonštrukcii. Jedenásť podlažná bytovka bola daná do užívania nájomníkom alebo majiteľom bytov po overení všetkých revíznych správ týkajúcich sa požiarnotechnického zabezpečenia.

Prostriedky z transparentného účtu sú v zmysle uznesenia Mestského zastupiteľstva mesta Handlová z  29.9.2022 postupne poukazované na účet Spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov „SVB Okružná“. Čerpanie disponibilných finančných prostriedkov z transparentného účtu „Požiar bytovky Okružná 7“, je možné po predložení daňových dokladov Spoločenstvom vlastníkov bytov a nebytových priestorov „SVB Okružná“. Následne sú finančné prostriedky bezhotovostným prevodom poukázané na bankový účet „SVB Okružná“ za účelom úhrady nákladov na elektroinštaláciu spoločných priestorov, domáce dorozumievacie zariadenie, okná spoločných priestorov a bytov, maľovanie spoločných priestorov, stúpačkové rozvody vody, kanalizácie a plynu, vzduchotechniku - odvetrávanie únikovej cesty, fasádu bytového domu Okružná č. 1860/7.

STRETNUTIE_MAJITELOV_BYTOV_BYTOVKA_OKRUZNA_7_Z_JUNA_2022_SO_ZASTUPCAMI_MESTA_HANDLOVA_

Stretnutie majiteľov bytov Okružná 7 so zástupcami mesta Handlová

Transparentný účet Požiar bytovky Okružná je stále aktívny, k 18.11.2022 je na účte  6 542,18 €, pričom po komunikácii so správcom bytového domu, resp. jeho zástupcami, je predpoklad jeho dočerpania. Po jeho dočerpaní bude účet zrušený, o čom bude mesto informovať. Linke na transparentný účet: https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK7309000000005191966854

Počas obdobia od 16. 6. 2022 do novembra t. r. mesto v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom poskytlo dočasné ubytovanie 7 rodinám v internáte Strednej odbornej školy a dva byty osobitného určenia boli bezplatne poskytnuté mestom Handlová pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Mesto Handlová poskytlo v súlade so zákonom č. 369/1990 Z.Z o obecnom zriadení postihnutým rodinám, ktoré na to mali nárok, finančný príspevok v náhlej núdzi z rozpočtu mesta vo výške 700 € v celkovej výške viac 38 tisíc a poskytovalo súčinnosť pri riešení mimoriadnej situácie.

Požiar, ku ktorému došlo v noci na 16. júna 2022 v Handlovej si vyžiadal štyri obete na životoch, zranenia utrpelo ďalších päť ľudí a spôsobil státisícové škody na majetku obyvateľov.

Mesto Handlová ďakuje všetkým, ktorí prispeli na transparentný účet na pomoc obyvateľom z požiarom zasiahnutej bytovky ako aj všetkým odborníkom a dobrovoľníkom, vďaka ktorým je väčšina rodín vo svojich domovoch.

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.