Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V roku 2021 mesto predložilo 31 projektov

Dátum: 02.08.2022
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 874
V roku 2021 mesto predložilo 31 projektov

Vďaka projektom mesto dokáže šetriť aj na platoch.

V roku 2021 predložilo mesto Handlová, mestské organizácie samostatne alebo v spolupráci s mestom 31 projektových žiadostí. Vyplýva to z informatívnej správy, ktorú predložil Peter Cagáň, vedúci oddelenia mestských projektov. Aktuálne je proces hodnotenia ukončený v 28 prípadoch, z toho 18 projektov bolo schválených, 10 neschválených a pri troch projektoch ešte prebieha hodnotenie.

Mesto Handlová ako žiadateľ podalo päť projektov. Úspešné bolo s dvomi projektmi: Zóna oddychových športov v HANDparku a Podpora a skvalitňovanie domácej opatrovateľskej služby mesta Handlová. Mesto tak získalo 430 320 eur. Projekt mesta Extrémizmus v nás podporený nebol, stále v hodnotení sú projekty Zelené oddychové zóny LIDL a Dotácia na podporu plnenia funkcií rodiny. Ostatné mestské organizácie podali spolu 26 projektov z toho úspešných bolo 16 z nich.

Boli podané dva eurofondové projekty v hodnote vyše 620 tis. eur, z toho jeden, Podpora a skvalitňovanie domácej opatrovateľskej služby mesta Handlová, bol úspešný a projekt Zvýšenie kvality poskytovaných služieb v Dome kultúry Handlová, v ktorom mesto môže získať 197 197 eur je v hodnotení.

Jeden z najdlhších procesov v rámci čerpania eurofondov mesto eviduje k projektu Podpora turistickej infra­štruktúry v meste Handlová. Od podania žiadosti o nenávratný finančný príspevok ubehlo vyše 650 dní, projekt bol schválený, ale zmluva stále nie je uzatvorená.

Mesto Handlová má schválené finančné prostriedky v piatich operačných programoch. Aktuálne najsilnejším operačným programom z pohľadu čerpania je operačný program Ľudské zdroje, kde má mesto zazmluvnené zdroje vo výške skoro 1,95 mil. eur.

V roku 2022 oddelenie mestských projektov predložilo posledné dokumenty pre projekt Rekonštrukcia rozvodov tepla Plavárne mesta Hand­lová s cieľom úspory energie. Minulý rok oddelenie zaslalo posledné monitorovacie správy pre projekty rekonštrukcie námestia a modernizácie mestskej knižnice. Monitorovaný projekt Kompostáreň Handlová sa stal jedným z príkladov dobrej praxe v rámci Európskej únie.

Vďaka projektom mesto dokáže šetriť aj na platoch. Vďaka partnerskému projektu cez Operačný program Efektívna verejná správa sú mzdy dvoch referentov oddelenia mestských projektov financované z európskych zdrojov a zo štátneho rozpočtu vo výške 95% a spolu s projektom Opatrovateľky, ktorý je financovaný z operačného programu Ľudské zdroje, mestu ušetrí na personálnych výdavkoch sumu viac ako 505 000 eur.

graf

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.