Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

43. ročník Cesty rozprávkovým lesom navštívila viac ako tisícka ľudí

GALÉRIA
Dátum: 18.06.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1813
43. ročník Cesty rozprávkovým lesom navštívila viac ako tisícka ľudí

Za symbolické 1€ sa na mieste predalo 1418 lístkov.

Brány tohtoročného tradičného podujatia pre deti i rodičov, plného zábavy a rozprávkových postavičiek, sa otvorili o 10.00h ráno. Lúka na „Jednej studničke“ sa postupne zapĺňala dospelými a deťmi rôznych vekových kategórii.

Rozprávkový les mal 8 stanovíšť

V rozprávkovom lese deti s rodičmi museli prejsť cez osem stanovíšť. Na prvom privítala návštevníkov skupina z literárno dramatického krúžku z handlovskej umeleckej školy. Na druhom mieste sedela smutná princezná zahalená v čiernom závoji. Statočný princ, odhodlaný ju zachrániť naučil deti ako strieľať z luku, bojovať s mečom či básniť. Následne skupina prešla k dvom uplakaným slúžkam, ktoré nevedeli ako navaria kašu v horúcom kotlíku. Keďže bolo uplakaných dievčat deťom ľúto, pomohli im kotlík pofúkať a ochladiť. Dvornému šašovi zas pomohli erdžaním a fŕkaním upokojiť koniarové koníky. Na piatom mieste už čakala víla v bielych šatách s malým škriatkom a stratenou mapou. Úlohou detí bolo túto mapu nájsť. Keď sa im to podarilo, pokračovali priamo k nešikovnej ježibabe a jej sestre. Aj tu bola potrebná pomoc detí, ktoré ježibabe nazbierali listy na uvarenie večere. Od ježibaby to bol už len kúsok k dvom chlpatým a čiernym čertom, ktoré kráľovi zrútili hrad. Tak ako sa na čertov patrí, menšie deti vystrašili a väčšie rozosmiali. Na poslednom stanovišti na deti čakal princ s drevenými mečmi a unesenou princeznou. Draka, ktorý ju uniesol sa princovi podarilo premôcť len vďaka statočným deťom.

Lúka plná atrakcií

Okrem rozprávkového lesa na deti čakala mnoho sprievodných atrakcií. Nafukovacie hrady, vodné balóny, maľovanie na tvár, vozenie na koníkoch, šašovia s balónmi a prekážková dráha Centra voľného času, ale aj kráľovský hvezdár s novými ďalekohľadmi. Menšie deti sa veľmi potešili dvom maskotom, Elze a Olafovi, s ktorými sa radi nielen vyfotili, ale si s nimi aj zatancovali. K dispozícii bolo aj občerstvenie, nápoje či cukrová vata.

Na hlavnom pódiu vystúpili dve divadelné telesá

O 12.30 si návštevníci lúky na jednej studničke mohli pozrieť divadelné predstavenie Danka a Janka divadla zo Spišskej Novej Vsi. Spevom potešila Adela Gazdíková, žiačka Základnej umeleckej školy v Handlovej a tiež víťazka Euro Pop Contest Czechoslovakia Pearl 2021 – Strieborné pásmo. Od rána bolo krásne a teplo a preto mnohých potešila penová šou od dobrovoľných hasičov z Morovna. Cestu rozprávkovým lesom uzavrela Divadelná spoločnosť Prievidza s predstavením Kráľov príbeh.

Ďakujeme organizátorom, sponzorom, viac ako dvadsiatke dobrovoľníkov, záchranárom a DHZ Morovno.

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.