Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poďte zažiť Handlovú!

Dátum: 09.03.2022
Počet videní: 1933
Poďte zažiť Handlovú!

Vydajte sa po stopách našich predkov. Registrácia je spustená!

Zaži Handlovú je výzva na spoznávanie handlovskej kultúry, histórie a prírody interaktívnym spôsobom. Víziou výzvy je zviditeľnenie mesta ako destinácie cestovného ruchu. Cieľom je zvýšenie návštevnosti kultúrnych a prírodných miest mesta Handlová, ako i nárast záujmu o domácu turistiku, v rámci regiónov a Slovenska. Výzva predstavuje vybraté miesta v Handlovej a okolí, ktoré majú účastníci navštíviť záživnou a pútavou formou, obohacujúcou o reálne informácie o vzniku Handlovej.

 

Štyri kroky výzvy Zaži Handlovú 2022:

  1. Registruj sa do 30. 4. 2022,
  2. Uhraď štartovné 10 eur (deti do 6 rokov bez štartovného) do 30. 4. 2022.
  3. Počkaj na doručenie štartovacieho balíčka
  4. Napĺňaj výzvu od 15. júna do 31. augusta 2022. 

 

1. Registruj sa

Výzva je pre všetkých, ktorí chcú odhaliť chronologicky za sebou postupujúce indície a prejsť niekoľko kilometrov. Začiatok výzvy je 8. marec 2022 (8. 3. 1376 – založenie Handlovej) a zaregistrovať sa je možné do 30. apríla 2022. Odkaz na registračný formulár Zaži Handlovú 2022 nájdete po kliknutí na sem.

 

2. Úhrada štartovného

Po skončení registrácií do výzvy účastníci obdržia štartovací balíček, ktorý okrem trička s logom výzvy, potrebným na dokumentáciu navštívených miest, bude obsahovať  úvodnú brožúru s pravidlami výzvy, uvedie účastníkov do deja a predstaví miesto, ktoré majú navštíviť  ako prvé a kde nájdu indíciu na ďalšie miesto.

Štartovné: deti od 0 do 6 rokov  - 0 eur, od 7 rokov vyššie  - 10 eur.

Štartovné je potrebné uhradiť do 30. 4. 2022  nasledovne:

  • Osobne v pokladni Domu kultúry mesta Handlová
  • Bezhotovostne:  Bankové spojenie: PRIMA banka, č. ú. 9062375001/5600, IBAN je SK62 5600 0000 0090 6237 5001 BIC kód banky KOMASK2X, Variabilný symbol 08032022, Konštantný symbol 0308, správa pre príjemcu Meno a Priezvisko účastníka.

 

3. Štartovací balíček

Štartovací balíček bude možné doručiť poštou za príplatok 5 eur alebo si ho budú môcť účastníci vyzdvihnúť osobne v Dome kultúry mesta Handlová zdarma, o čom budú informovaní na kontaktoch, ktoré vyplnia v regitračnom formulári.

 

4. Napĺňanie výzviev

Účastníci budú plniť výzvu v termíne od 15. júna do 31. augusta 2022.

Hľadanie indícií preverí kreativitu účastníkov (rôzne úlohy, šifry), niektoré indície budú formou QR kódov, odkazujúcich na webové  sídlo mesta, niektoré ukryté v priestore. Po absolvovaní  všetkých miest účastníci získajú medailu a budú zapojení do losovania o ceny od organizátorov a sponzorov.

Výzva „Zaži Handlovú“ je dynamickým projektom, ktorý predpokladá postupné vyhlasovanie výziev na viacročné obdobie s premenlivými témami, ktoré súvisia s mestom, jeho históriu, prírodnými krásami a možnosťami turistiky. Tohtoročná výzva sa bude niesť v duchu spoznávania histórie, s podnadpisom „Po stopách našich predkov...“.  Ukáže účastníkom priebeh udalostí viažucich sa k vzniku Handlovej. Účastníci postupujú na jednotlivé miesta chronologicky a poznajú vždy len jedno miesto, ktoré majú aktuálne navštíviť, nie je možné „preskakovať“. Účastníci majú spolu prejsť 7 vybraných miest, na každom získajú indíciu, ktoré miesto je v poradí ďalšie.

 

5. Chcem byť sponzorom alebo mám otázku

Výzva predpokladajá spoluprácu s viacerými subjektmi na území mesta ako aj sponzormi, ktorých predstavia organizátori ako partnerov projektu. Kontakt pre sponzorov projektu a prípadné otázky účastníkov Zaži Handlovú 2022 - Po stopách našich predkov, Mestský úrad Handlová email: zazihandlovu@handlova.sk alebo  na tel: +421 908 342 616.

Výzvu „Zaži Handlovú“ organizuje mesto Handlová v spolupráci s Komisiou kultúry a cestovného ruchu Mestského zastupiteľstva mesta Handlová a EarthAngel. Autor loga: akad. architekt Rastislav Nemec. 

 

Poďte zažiť Handlovú!

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.