Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nominujte výnimočných Handlovčanov

SÚBOR VIDEO
Dátum: 17.09.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1306
Nominujte výnimočných Handlovčanov

V roku 2021 prebehne 14. ročník odovzdávania cien výnimočným občanom z nášho mesta. 

Do roku 2019 mesto udelilo spolu 171 verejných uznaní vo všetkých kategóriách. Návrhy na ocenenie predkladá primátorka mesta, poslanci mestského zastupiteľstva i široká verejnosť. 

V roku 2020 sa z dôvodu pandémie oceňovanie výnimočných Handlovčanov konať nemohlo. Mesto Handlová preto vyzýva širokú verejnosť, aby aj tento rok nominovala osobnosti ktoré si zaslúžia ocenenie. Následne budú poslanci mestského zastupiteľstva posudzovať návrhy na ocenených, vrátane tých, ktoré mesto obdržalo v roku 2020.

Čestné občianstvo môže mestské zastupiteľstvo udeliť osobám, ktoré sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a zveľaďovanie mesta Handlová, ochranu jeho záujmov a šírenie jeho dobrého mena vo svete. Dostať ho môžu aj Handlovčania, ktoré obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi. Čestné občianstvo mesto Handlová doteraz udelilo piatim osobnostiam:  Mons. Peter Dubovský, Prof. MUDr. Ján Štencl, Csc., Jozef  Juríček, Žofia Martišová a RNDr. Ondrej Pöss, CSc.

Cena Mesta sa udeľuje za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejno-prospešnej činnosti. Udeľuje sa tiež ľuďom, ktorí sa významným spôsobom pričinili o hospodársky a kultúrny rozvoj mesta Handlová, jeho propagáciu doma i v zahraničí, pri záchrane ľudských životov alebo majetku mesta a jeho občanov.

Odmeny. Mestské zastupiteľstvo, spravidla na návrh primátora mesta, môže udeliť z mestských prostriedkov vecné dary a odmeny, a to najmä poslancom, obyvateľom mesta a iným osobám za aktívnu prácu v orgánoch samosprávy a významný podiel na rozvoji mesta Handlová.

Zasielať nominácie je možné do 8. októbra 2021. Nominácie budú schvaľovať poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva 28. októbra 2021.

Vybrané osobnosti si ocenenia po minulé roky tradične preberali počas Handlovských katarínskych dní, ktoré v tomto roku pripadajú na 26. a 27. novembra.

Slávnostné odovzdávanie samospráva plánuje uskutočniť aj v prípade prísnejších pandemických opatrení.

Nominačné formuláre nájdete ako prílohu na stiahnutie nižšie, prípadne si ich môžete osobne vyzdvihnúť na prvom kontakte mestského úradu. 

OCENOVANIE_HA_201920202021

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Handlová - Nominačný formulár 2021 Veľkosť: 11.4 kB Formát: odt Dátum: 17.9.2021
Nominačný formulár 2021 Veľkosť: 19 kB Formát: docx Dátum: 17.9.2021
Nominačný formulár 2021 Veľkosť: 120 kB Formát: pdf Dátum: 17.9.2021

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.