Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kolkáreň sa premení na zdravotné stredisko

Dátum: 05.06.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2411
Kolkáreň sa premení na zdravotné stredisko

Onkologickú ambulanciu možno neskôr doplnia aj ďalší lekári.

Kolkáreň, ktorú mesto neúspešne ponúkalo na predaj od roku 2015, kúpila MUDr. Mária Pastorková Šafariková z Handlovej. Predajná cena klesla z pôvodných 136 000 eur na konečných 50 000 eur. Zámerom novej majiteľky budovy je vytvoriť v nej onkologickú ambulanciu. Vo svojej žiadosti uviedla, že ambulanciu plánuje otvoriť čo najskôr, keďže sa na ňu hromadne obracajú pacienti s prosbou o prijatie do starostlivosti, lebo v okrese Prievidza v ostatnom čase zrušili dve onkologické ambulancie.

Podľa projektu, ktorý vypracoval Ing. Ivan Makovinský, by v budove mohli sídliť štyri ambulancie. „V prvom rade by som chcela začať prevádzkovať onkologickú ambulanciu. Podľa návrhu by sa tam dali umiestniť ešte dve, tri ďalšie ambulancie, preto v druhom kole sa budem snažiť dotiahnuť sem aj ďalších kolegov,“ povedala Mária Pastorková Šafariková.

Celkovú investíciu na prispôsobenie stavby novému účelu projektant orientačne odhadol na 424 000 eur, práce na rekonštrukcii budovy by podľa lekárky mali trvať dva až tri roky.

Zámerom novej majiteľky je okrem rekonštrukcie budovy aj vybudovanie nových parkovacích miest pre zamestnancov v dvorovej časti objektu a rozšírenie parkovacích miest na existujúcom parkovisku medzi kultúrnym domom a budúcim zdravotníckym zariadením.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.