Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Za cestovný lístok v MHD sa dá platiť smartfónom

VIDEO
Dátum: 07.04.2021
Počet videní: 1340
Za cestovný lístok v MHD sa dá platiť smartfónom

Plastové dopravné karty ostávajú v platnosti aj naďalej.

Prevádzkovateľ Handlovskej mestskej hromadnej dopravy (MHD), spoločnosť SAD Prievidza a.s., zaviedla tzv. virtuálnu dopravnú kartu, ktorá plne nahrádza plastovú dopravnú kartu. Cestujúci tak môžu využívať nový spôsob bezhotovostnej a bezkontaktnej platby za cestovný lístok v autobuse.

Pre aktiváciu virtuálnej dopravnej karty je potrebný smartfón s operačným systémom Android s podporou NFC technológie. Potrebné je mať nainštalované aplikácie Google Pay a Ubian. Pre zaplatenie v autobuse cestujúci nemusí mať prístup na internet, musí ale mať zapnuté NFC. Pri platbe cestovného v autobuse len rozsvieti displej a smartfón priloží k čítačke kariet. Dobiť kredit alebo kúpiť časový lístok je potrebné v aplikácii Ubian. Podrobné informácie ako použiť virtuálnu dopravnú kartu v MHD Handlová sú dostupné na www.ubian.sk na podstránke Virtuálna karta.

Virtuálnu dopravnú kartu spúšťa SAD Prievidza ako prvý dopravca na Slovensku. Vozový park SAD Prievidza tvorí 280 autobusov, ktorými sa ročne prevezie približne 12 miliónov ľudí. Ako uviedol generálny riaditeľ spoločnosti, Michal Danko, víziou SAD Prievidza je zabezpečovať bezpečnú prepravu svojim cestujúcim a prinášať cestujúcim moderné spôsoby pri elektronickom vybavení cestujúcich.

„Projekt virtuálnej dopravnej karty je významný krok v zavádzaní moderných smart technológií do života obyvateľov celého Trenčianskeho kraja. Vybavenie cestujúceho v prímestskej doprave vďaka platbe mobilom vníma župa ako aktívny krok k zatraktívneniu využívania verejnej dopravy“, dodal Radovan Hladký, vedúci Odboru dopravy Úradu TSK.

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.