Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovský mikroregión hľadá vynikajúceho pedagóga

Dátum: 09.02.2021
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 944
Handlovský mikroregión hľadá vynikajúceho pedagóga

Nominovať ho môže verejnosť.

Združenie obcí Handlovskej doliny bude pri príležitosti Dňa učiteľov udeľovať ocenenie „Vynikajúci pedagóg“ aj v roku 2021. Nominačné formuláre môže vypísať verejnosť do 19. februára 2021.

"Zaslúžilý účiteľ"

V rokoch 2004 -2010 sa v Handlovej udeľovalo ocenenie „Zaslúžilý učiteľ“ za celoživotnú prácu v školstve a prínos pre rozvoj výchovy a vzdelávania v meste Handlová. Od roku 2006 boli udeľované tiež ocenenia  „Ďakovný list  - Vynikajúci pedagóg“ za rozvoj vzdelávania a výchovy“.

Mikroregionálne ocenenie

Spolupráca mesta a obcí handlovskej doliny viedla k tomu, že udeľovanie ocenení učiteľom sa od roku 2011 stalo mikroregionálnym na základne prijatého štatútu. Združenie obcí Handlovskej doliny oceňuje v rámci Dňa učiteľov pedagógov z celého regiónu Handlovskej doliny, teda mesta Handlová a obcí Ráztočno, Chrenovec-Brusno, Jalovec, Lipník, Veľká a Malá Čausa. Od roku 2011 do roku 2020 bolo odovzdaných spolu 50 ocenení Vynikajúci pedagóg.

Každoročne sa oceňovanie najlepších učiteľov z Handlovej a obcí mikroregiónu konalo pri príležitosti sviatku Dňa učiteľov, ktorý pripadá na 28. marca. Samotné verejné oceňovanie sa vlani z dôvodu pandemickej situácie (COVID-19) nekonalo.

Šíriaca sa pandémia COVID-19 ovplyvnia všetky kultúrne a hromadné podujatia na Slovensku. Zásadne však ovplyvnila aj prácu učiteľov, ktorí zo dňa na deň museli prispôsobiť učebné plány novým podmienkam, dať priestor aplikáciám a online svetu.  Ako povedala metodička z handlovského Školského úradu, Andrea Bacúšan Nevolná, „Chcem sa poďakovať v mene združenia za zaslané návrhy aj v minulom roku. Všetky boli riadne posúdené, avšak situácia nedovolila urobiť verejné podujatie, preto oceneným pedagógom bola zaslaná finančná odmena, ktorá im prináleží na základe štatútu súťaže. Vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu nevieme zatiaľ potvrdiť, či sa nám tento rok v marci podarí uskutočniť oceňovanie formou podujatia. Určite však neupustíme od oceňovania našich učiteľov, preto uvítame návrhy od rodičov a širokej verejnosti,“, uviedla školská metodička a poďakovala tiež rodičom detí, ktorí sa museli v predchádzajúcom období vžiť do rolí učiteľov doma.

Do kedy je možné poslať návrh ?

Návrh na udelenie ocenenia je možné doručiť do 19. februára vyplnením  formulára na tlač

Formuláre na vyplnenie online sú v súboroch na stiahnutie tu. 

Termín na zasielanie  nominácií je predĺžený oproti štatútu (14. 2.) do 19. februára  z dôvodu aktuálnej pandemickej situácie. Vyplnené formuláre posielajte elektronicky na adresu  vynikajuci.pedagog@handlova.sk, do predmetu správy napíšte – Nominácia 2021 a priložte vypísaný formulár alebo zašlite poštou na adresu: Spoločný školský úrad, MsÚ Handlová, Námestie baníkov 7, 972 51 Handlová a obálku označte – „Vynikajúci pedagóg 2021“. Formulár na vypísanie návrhu a viac informácii nájdete na webovom sídle www.handlova.sk v sekcii Školy v Handlovej. Ak to proti epidemické opatrenia dovolia, nomináciu môžete vhodiť do schránky umiestenej pred vstupom do budovy MsÚ Handlová.

update_ocenovanie_pedagogov_19.2

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.