Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pripravuje sa strategický dokument mesta

Dátum: 16.07.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1215
Pripravuje sa strategický dokument mesta

Program rozvoja mesta je strategický strednodobý a rozvojový dokument, ktorý zohľadňuje ciele a priority ustanovené v programe rozvoja vyššieho územného celku.

Vo februári tohto roku bol na Mestskom zastupiteľstve oznámený zámer vypracovania strategického dokumentu pod názvom Program rozvoja mesta 2021-2027 (skratka PRM). Podľa plánu malo nasledovať množstvo stretnutí pracovných skupín, ktoré sa však z dôvodu mimoriadnych opatrení spojených so šírením pandémie koronavírusu COVID-19 neuskutočnili.

V súčasnosti príprava PRM opäť napreduje a vybraní zamestnanci mesta Handlová, poslanci mestského zastupiteľstva a zástupcovia odbornej verejnosti budú listom oslovení, aby sa zúčastnili sa stretnutiach pracovných skupín. Program rozvoja mesta je kľúčový, zákonom nariadený strategický dokument, ktorý je základom nielen pre čerpanie eurofondov a dotácií v budúcom programovom období, ale aj pre celkové smerovanie a rozvoj mesta.

Keďže Handlová bude v najbližších rokoch prechádzať kritickým obdobím transformácie regiónu súvisiacim s ukončením ťažby uhlia, určiť smerovanie mesta do jeho ďalšej budúcnosti je jednou z najdôležitejších úloh zástupcov samosprávy. 

Predchádzajúce programy rozvoja mesta od roku 2006 nájdete v sekcii "Stratégia a rozvoj"

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.