Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zmena úradných hodín MsÚ do konca augusta

Dátum: 08.07.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1736
Zmena úradných hodín MsÚ do konca augusta

Sedem štvrtkov do konca leta bude nestránkových. Zamestnanci budú dokončovať svoje agendy

Mesto Handlová pristupuje k dočasnému zavedeniu nestránkového štvrtka na mestskom úrade do konca augusta a dáva do pozornosti, že môže dôjsť k úprave stránkových hodín z dôvodu vysokých teplôt

Na mimoriadnu situácia na území SR, ktorá spôsobila, že nebolo možné spracovať niektoré druhy agendy odborných zamestnancov a aktuálne spracovávanú rozsiahlu, novú agendu týkajúca sa sčítania domov a bytov, reaguje mesto Handlová dočasnou úpravou stránkových dní a zavedeniu nestránkového štvrtka, čo je spolu sedem štvrtkov počas prázdnin. Zároveň žiada obyvateľov, aby si vopred zistili, aké má úrad stránkové hodiny, nakoľko z dôvodu vysokých teplôt môže dôjsť k zmene pracovného času, teda jeho posunu na skoršie ranné hodiny, o čom bude mesto informovať.

Spolu sedem štvrtkov budú mať zamestnanci mesta na to, aby mohli vybavovať rozpracované agendy

Podľa slov primátorky mesta, Silvie Grúberovej, k takémuto rozhodnutiu pristúpila z dôvodu požiadavky vedúcich jednotlivých oddelení MsÚ Handlová: „Ako sme avizovali, úrad chceme otvoriť, a na tom trváme. Zároveň nám mimoriadna situácia vstúpila do všetkých procesov. Zamestnanci mesta fungovali počas mimoriadnej situácie, ale aj inštitúcie, s ktorými komunikovali, pracovali v mimoriadnom režime, na stole sa všetkým nakopila nevybavená agenda. Niektorí sa museli postarať o svojich blízkych, deti, ktoré nenavštevovali školu, sú to rôzne príbehy. Zároveň prednosta začal riešiť veľmi rozsiahlu agendu Sčítania obyvateľov, domov a bytov, kde máme my, ako verejná správa, spracovať a zaevidovať 1 651 rodinných domov a vyplniť doslova viac ako 34 tis. riadkov formulárov. Verím, že sa nám to spoločne podarí a obyvateľom ďakujem za pochopenie“, uviedla primátorka na margo nestránkového štvrtka.

Keďže úrady štátnej správy majú zvyčajne určený za nestránkový deň štvrtok, mesto sa prispôsobilo.

Letné horúčavy a bezpečnosť pri práci každoročne posúvajú pracovný čas

Vzhľadom na to, že budova handlovského mestského úradu nie je plne klimatizovaná, mesto vopred žiada obyvateľov, aby si v prípade letných horúčav preverili pracovnú dobu. Ak budú viac dní po sebe tropické horúčavy, pracovná doba bude určená od 6.00 h do 14.00 h na potrebný čas – nestránkový deň ostáva v platnosti, o čom bude samospráva informovať vopred na svojom webovom sídle www.handlova.sk a na FB profile @MestoHandlova. O posune rozhodne primátorka mesta na základe krátkodobých predpovedí počasia SHMÚ: „Sme povinní dodržovať jasné pokyny týkajúce sa bezpečnosti pri práci v prípade vysokých teplôt na pracovisku“, uviedla primátorka.

Stránkové hodiny MsÚ od 13. 7. 2020 do konca augusta 2020

Pondelok 7.00 h  -16.00 h

Utorok 7.00 h – 15.00 h

Streda 8.00 h -16.00 h

Štvrtok NESTRÁNKOVÝ DEŇ

Piatok 7.00 h – 14.00 h

Stránkové hodiny pokladní mesta končia pol hodinu pre stránkovými hodinami MsÚ.

Stránkové hodiny Spoločného stavebného úradu Handlová sú totožné so stránkovými hodinami MsÚ

Pracovný čas v prípade tropických horúčav, o ktorom bude mesto informovať vopred
Pondelok – streda 6.00 h -14.00 h

Štvrtok – NESTRÁNKOVÝ DEŇ

Piatok– 6.00 h -14.00 h

Spôsob vybavovania stránok na MsÚ  - stále platia opatrenia 

Vstup na MsÚ je možný len cez hlavný vchod. Pri príchode si občania musia dezinfikovať ruky a mať na tvári rúško. Bezbariérový (zadný) vstup ostáva uzavretý. V prípade potreby je potrebné kontaktovať telefonicky informátora: 046/ 519 25 11.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.