Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aplikácia mesta

Samospráva spustila oficiálnu mobilnú aplikáciuVšetky overené informácie o meste Handlová môžu mať jeho obyvatelia vždy vo vrecku.

Štatistika projektu Moderné obce je neúprosná, viac ako 75 % ľudí dáva prednosť mobilu pred počítačom. Mesto Handlová zachytilo tento trend a prezentuje sa svojim obyvateľom a turistom pomocou modernej mobilnej aplikácie tak, ako si to ľudia sami želajú a ako im to vyhovuje.

Aplikácia je prepojená s webovou stránkou mesta www.handlova.sk a nevyžaduje si preto žiadnu údržbu. Všetok obsah sa prenáša automaticky z webovej stránky do aplikácie.

Hneď po otvorení aplikácie sa používateľ dostane na dynamickú úvodnú stránku, ktorá zobrazuje posledné novinky a výber z kalendára podujatí. Aplikácia sa ovláda pomocou gest posúvaním obrazovky doprava a doľava, kde sa nachádzajú rýchle správy, dokumenty zverejnené na úradnej tabuli mesta a ďalšie informácie.

Aplikácia vie sama vyhodnotiť, ako a kedy má používateľa upozorniť na novinky. Robí to tak, aby to nebolo príliš rušivé, ale na druhej strane aby ho udržala informovaného. Používatelia si tiež môžu nastaviť na aké informácie ich má aplikácia upozorňovať.

Aplikáciu, rovnako ako webové sídlo mesta, vyvinula spoločnosť EWORKS.sk s.r.o. z Nitry, ktorá zastrešuje projekt Moderné obce. Cena za používanie aplikácie pre mesto je mesačne vo výške 165,50 eur a pre obyvateľov je bezplatná.

Podľa Michala Dobrotku, konateľa EWORKS.sk, „okrem informačnej sily appiek je to celé samozrejme pekné moderné a Smart riešenie. Inšpirovali sme sa pri vývoji portálom Aktuality a ich mobilnou appkou. Ľudia majú jednoducho radi appky a chcú ich používať.“

Podľa primátorky mesta, Silvie Grúberovej, je aplikácia pokračovaním v modernom rozširovaní informačných kanálov mesta: „Aplikácie sú dnes dostupné takmer pre každú službu, preto toto je ďalším krokom k tomu, aby boli obyvatelia informovaní. Doslova príde informácia priamo k nim domov, do ich smartfónov alebo počítačov. Verím, že sa Handlovčankám a Handlovčanom bude páčiť, kolegovia z komunikačného oddelenia poslali aplikáciu na testovanie všetkým kolegom na úrade a postupne počas decembra konzultujú drobné, skôr grafické, zmeny a prepojenia, nakoľko mestská stránka je informačne bohatá“.

Podľa Jany Paulínyovej, vedúcej kancelárie primátorky mesta, bude úlohou komunikačného oddelenia, aby sa o aplikácii dozvedeli všetci Handlovčania i tí za hranicami mesta: „Už teraz sleduje oficiálnu fejsbúkovú stránku mesta @Mesto Handlová viac ako 4 000 odberateľov a je aktualizovaná denne, tak ako webová stránka mesta www.handlova.sk. Podstatnou črtou tohto ďalšieho informačného kanála je, že aplikácia je oficiálnym informačným kanálom mesta Handlová a teda obyvateľom sa dostávajú informácie, ktoré sú overené a korektné„ uviedla.

Aplikáciu „Handlová“ si môže nainštalovať ktokoľvek, koho zaujíma dianie v meste. Stačí si na zariadení, na ktorom chcete aplikáciu používať, otvoriť prehliadač webstránok a otvoriť si stránku www.handlova.sk. Hneď pod erbom a názvom mesta je odklik Android alebo iPhone – podľa operačného systému vášho prístroja. Stačí kliknúť na odkaz a aplikáciu nainštalovať. Aplikáciu je možné nainštalovať aj priamo cez distribučné platformy Google Play alebo App Store.