Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rada seniorov si zvolila predsedníčku

Dátum: 09.02.2023
Počet videní: 2397
Rada seniorov si zvolila predsedníčku

Rada seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov mesta Handlová, ktorá vznikla minulý rok, začala pracovať.

V utorok 31. januára sa uskutočnila prvá schôdza členov Rady seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov mesta Handlová.

Zúčastnili sa ho zástupkyňa Karpatskonemeckého spolku na Slovensku Hildegard Radovská, zástupkyňa Miestneho spolku Slovenského červeného kríža Marta Kanovská, zástupkyňa Denného centra mesta Handlová Mária Kuruczová, zástupkyňa Základnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých Anna Patermanová a zástupca Baníckeho spolku mesta Handlová Milan Mátych. Ako hosť sa stretnutia zúčastnila zástupkyňa Jednoty dôchodcov na Slovensku Janka Holčeková. Za mesto Handlová sa schôdze zúčastnil zástupca primátorky Radoslav Iždinský a komunitná pracovníčka sociálneho oddelenia Lucia Ácsová.  Členovia rady do funkcie predsedníčky zvolili Annu Patermanovú.

„Hlavnou témou dnešného stretnutia bolo založenie potravinovej banky pre seniorov. Na tomto projekte aktívne pracuje sociálne oddelenie Mestského úradu v Handlovej. Som rád, že už na prvom stretnutí padlo aj niekoľko dobrých návrhov ako uľahčiť život starším a zdravotne znevýhodneným obyvateľom nášho mesta. Každý jeden nápad starostlivo preskúmame a urobíme maximum pre to, aby sme ho mohli realizovať a napĺňať tak zmysel rady seniorov,“ povedal po stretnutí viceprimátor Radoslav Iždinský. Viceprimátor poďakoval všetkým členom Rady starších za to, že sú aktívni a od schválenia vzniku tohto poradného orgánu vedenia mesta v minulom roku urobili kus práce.

Radu seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov mesta Handlová zriadilo mestské zastupiteľstvo v auguste minulého roka. Rada by mala zabezpečiť užší kontakt seniorov a ťažko zdravotne postihnutých obyvateľov s orgánmi mesta, napomáhať presadzovať svoje záujmy, potreby a požiadavky a uplatňovať odborné vedomosti, skúsenosti a schopnosti seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov pri plnení úloh mesta. Cieľom Rady seniorov je začlenenie seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov do verejného a politického života ako zdroj múdrosti a skúseností.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.