Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

TÝŽDEŇ VZDELÁVANIA - Budúcnosť tolerancie

SÚBOR
Dátum: 04.11.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1404
TÝŽDEŇ VZDELÁVANIA - Budúcnosť tolerancie

7. - 10. november 2022

Každoročne mesto Handlová v spolupráci s ďalšími subjektmi, vzdelávacími inštitúciami a lektormi, pripravuje vzdelávanie pre viacero vekových skupín pri príležitostí Týždňa vzdelávania. V tomto roku mesto skloňuje v kontexte spoločenských udalostí slovo tolerancia, ktoré môžete nájsť v každej pripravovanej aktivite. Všetky vzdelávania sú pre účastníkov bezplatné.

Mesto Handlová v spolupráci s občianskym združením Dúha na východe, o.z. v rámci projektu Dúhové vzdelávanie zrealizuje počas týždňa 3 besedy v Strednej odbornej škole Handlová na témy:

  • Rodová tolerancia,
  • rasizmus,
  • predsudky.

Besedy – workshopy absolvujú žiaci 1. a 2. ročníka SOŠ v rámci etickej výchovy.

Čo je dúhové vzdelávanie? Projekt Dúhové vzdelávanie je zameraný na zmenu postojov a potláčanie nenávistných prejavov a predsudkov voči LGBTI+ a iným menšinám. Projekt je realizovaný s cieľom poskytnúť pravdivé informácie o LGBTI+ a osobné príbehy. Vzdelávanie prebieha formou besied a prednášok postavených na princípoch neformálneho vzdelávania. Diskusie na besedách sú vedené vo vecnom a konštruktívnom duchu, ich cieľom je odbúrať predsudky a stať sa multiplikátorom akceptujúceho prístupu medzi mladými ľuďmi. Ambíciou projektu je prispieť k zvyšovaniu povedomia o ľudských a občianskych právach LGBT+ a menšín, zdôrazňovať dôležitosť hodnôt ako sú demokracia, rovnosť, sloboda prejavu oproti negatívnym fenoménom ako sú homofóbia, transfóbia, rasizmus atď. Garant: Dúha na východe, o.z.

PROGRAM

PONDELOK 7. november 2022

13.30 h – 14.20 h Workshop: Školská dochádzka. Vzdelávanie pre pedagógov, Dom kultúry mesta Handlová, 1. poschodie, zasadacia miestnosť

Lektor: Mgr. Andrea Bacúšan PhD. (Pedagogická fakulta Univerzity Komenského, Školský úrad)

Zrušené bez náhrady z dôvodu choroby (podozrenie na COVID-19)  14.30 h– 16.00 h Workshop Teach for Slovakia – Radikálna otvorenosť, vzdelávanie pre pedagógov, Dom kultúry mesta Handlová, 1. poschodie, zasadacia miestnosť

Garant TfS

 

UTOROK 8. november 2022

13.30 h – 14.20 h Workshop: Potreby triednych učiteľov na Slovensku (počas workshopu CVČ môže na požiadanie vytvoriť aktivity pre žiakov) Dom kultúry mesta Handlová, 1. poschodie, zasadacia miestnosť

Lektor: Mgr. Andrea Bacúšan PhD. (Pedagogická fakulta Univerzity Komenského, Školský úrad)

 

STREDA 9. november 2022

9.00 h  -  11. 00 h Bezpečnosť a (ne) tolerancia, Námestie baníkov vzdelávanie pre žiakov ZŠ, predstavenie záchranných zložiek, kynológov, záchranných zložiek a rôznych aktivít pre deti v spolupráci CVČ, predstavenie projektu Mestskej polície Handlová (MsP)– Buď dobrý kamarát, šikanu nikto nemá rád.

13.30 – 14.20 h, Prednáška Rozvoj kreativity a tvorivosť. Vzdelávanie pre pedagógov, Dom kultúry mesta Handlová, 1. poschodie, zasadacia miestnosť

Lektor: Mgr. Andrea Bacúšan PhD. (Pedagogická fakulta Univerzity Komenského, Školský úrad)

14.30 h - 16.00 h Workshop Teach for Slovakia - Nastavenie mysle na rast, vzdelávanie pre pedagógov, Dom kultúry mesta Handlová, 1. poschodie, zasadacia miestnosť

Garant TfS

 

ŠTVRTOK 10. november

10.00 h - 11.00 h Interaktívne vzdelávanie: Mám tablet!

Vzdelávanie pre ľudí v zrelom veku!  Zapojte sa vylosujte si nový tablet!

Malá zasadacia miestnosť MsÚ Handlová.

Garant: Odd. komunikácie marketingu Mestského úradu Handlová

Začiatok cyklu vzdelávaní pre ľudí v zrelom veku. Mám tablet! je interaktívne vzdelávanie malej skupiny ľudí vo veku 60+, zamerané na spôsob vyhľadávania informácii napríklad o svojom meste, na čo kliknúť a na čo nie. Cyklus vzdelávaní bude pokračovať počas mesiaca november 2022 a bude realizovaný v termínoch podľa záujmu ľudí v zrelom veku.

Školenie bude realizované pri počte od 10 do 12 ľudí, pričom z každého vzdelávania jedna účastníčka/účastník odíde s novým tabletom a s nainštalovanou aplikáciou Handlová. O tom, kto si zo vzdelávania tablet odnesie, rozhodne tombolový lístok.

Pre nahlasovanie záujemcov o účasť na vzdelávaní po 10. novembri 2022 stačí napísať na handlova@handlova.sk, do predmetu správy napísať Mám tablet! a v tele emailu uviesť meno, priezvisko a vek záujemcu o účasť. Od 9.11.2022 bude na www.handlova.sk dostupný tiež online prihlasovací formulár. O termínoch vzdelávania budú záujemci informovaní.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
PLAGAT HANDLOVA TYZDEN VZDELVANIA 2022 (1) Veľkosť: 5.48 MB Formát: jpg Dátum: 4.11.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.