Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Školský rok začalo aj 160 predškolákov

GALÉRIA
Dátum: 08.09.2022
Počet videní: 1247
Školský rok začalo aj 160 predškolákov

Zástupcovia mesta škôlkarom odovzdali pracovné zošity, ktoré rozvíjajú grafomotoriku.

V utorok 6. septembra navštívili handlovskú Materskú školu a jej elokované pracoviská zástupca primátorky Radoslav Iždinský a školská metodička Andrea Bacúšan Nevolná zo školského úradu. „Pri tejto príležitosti sme viedli rozhovory s pani riaditeľkou aj zástupkyňami o aktuálnej situácii v škôlkach. Čo potrebujú po materiálnej stránke, aké výchovné problémy sa objavili,“ povedala Nevolná.

V Handlovej je aktuálne 160 predškolákov, čo je o 7 viac oproti minulému roku. Riaditeľka Materskej školy,  Marcela Jakubíková, potvrdila, že otvorením novej triedy v budove ZŠ Morovnianska cesta v roku 2021 sa aj tento rok podarilo uspokojiť všetkých rodičov predškolákov a prijať všetky deti, ktoré podľa zákona musia navštevovať predškolskú triedu. Povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole je v platnosti od roku 2019. V školskom roku 2022/2023 je povinné pre všetky deti, ktoré dosiahli päť rokov veku do 31. augusta 2021. Rodičia sú povinní takéto deti zapísať do škôlky.

Predškolská príprava sa podľa Nevolnej zaviedla primárne kvôli tomu, aby sa v prvých ročníkoch základnej školy stierali rozdiely medzi deťmi, ktoré škôlku navštevovali a medzi tými, ktorí boli doma. Zároveň je to aj pomoc pre pedagógov v základnej škole pri socializácii, aj pri samoobsluhe detí. „O deti v predškolských triedach sa stará približne 10 učiteľov. Predškoláci sa pripravujú už na nástup do školy. Tí, ktorí chodili do škôlky už pred piatym rokom pokračujú v rozvoji grafomotoriky, v zlepšovaní školských návykov. Mnoho predškolákov však nastúpilo do škôlky prvýkrát a tí samozrejme tiež rozvíjajú grafomotoriku, ale učia sa aj sebaobsluhe, práce v kolektíve a socializujú sa. Rovnako dodržiavanie pravidiel ako aj akceptovanie autority učiteľa,“ doplnila školská metodička.

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.