Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Volebná kampaň sa začala. Mesto na sociálnej sieti dočasne obmedzilo diskusie

Dátum: 07.09.2022
Počet videní: 1588
Volebná kampaň sa začala. Mesto na sociálnej sieti dočasne obmedzilo diskusie

Oficiálny fejsbúkový profil mesta nie je priestorom pre politickú reklamu.

V utorok 6. septembra 2022 zasadala v Handlovej mestská volebná komisia, ktorá potvrdila platnosť kandidátnych listín na primátora mesta a poslancov mestského zastupiteľstva pre voľby do samosprávy obcí.

Mestská volebná komisia bola vytvorená podľa § 169 Zákona číslo 180/2014 o podmienkach výkonu volebného práva. Do mestskej volebnej komisie mohla delegovať jedného člena a jedného náhradníka politická strana alebo koalícia, ktorá podáva kandidátnu listinu pre voľby do mestského zastupiteľstva.

Členovia mestskej volebnej komisie sú:

  • Katarína Ciberejová, Národná koalícia/Nezávislí kandidáti
  • Mgr. Darina Dérerová, Komunistická strana
  • Ivan Ertl, Smer – sociálna demokracia
  • Lina Gregor, Spolu – občianska demokracia
  • Ing. arch. Jaroslav Izák, Hlas – sociálna demokracia                                
  • Jakub Španielka, Život – národná strana

Volebná komisia si na svojom prvom zasadaní 6. septembra určila zo všetkých členov komisie predsedu a podpredsedu žrebom. Žrebovanie riadila zapisovateľka volebnej komisie Stanislava Kriváňová. Za predsedu mestskej volebnej komisie bol vyžrebovaný Ivan Ertl, za podpredsedníčku Mgr. Darina Dérerová.

Spolu so začiatkom volebnej kampane mesto vydalo dočasné pravidlá pre pridávanie komentárov na oficiálnom fejsbúkovom profile mesta Handlová, ktorý sleduje už 4 818 ľudí. „Nechceme, aby sa mestský profil stal miestom pre politickú reklamu a preto odo dňa, odkedy sú známi kandidáti, nie je možné pridávať komentáre pod príspevkami týkajúcimi sa volieb,“ povedala vedúca kancelárie primátorky, Jana Paulínyová. Podľa jej ďalších slov články, ktoré sa volieb netýkajú, bude možné komentovať, ale tak ako aj v minulosti príspevky, ktorých obsahom budú vulgarizmy, xenofóbia, osočovanie a podobne, budú odstránené. „Ďakujeme za pochopenie a veríme, že informácie z nášho profilu bude verejnosť sledovať aj naďalej. V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať na emailovej adrese handlova@handlova.sk,“ doplnila Paulínyová.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať v sobotu 29. októbra 2022 od 7.00 h do 20.00 h.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.