Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto plánuje založiť Radu seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov

Dátum: 17.08.2022
Počet videní: 923
Mesto plánuje založiť Radu seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov

Cieľom rady bude začlenenie seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov do verejného a politického života ako zdroj skúseností a znalostí.

Na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva 25. augusta budú poslanci rokovať o zriadení Rady seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov. Mala by zabezpečiť užší kontakt seniorov a ťažko zdravotne postihnutých obyvateľov s orgánmi mesta, napomáhať presadzovaniu ich záujmov, potrieb a požiadaviek a uplatňovať odborné vedomosti, skúsenosti a schopnosti seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov pri plnení úloh mesta.

Radu by malo tvoriť šesť členov. Primátorka mesta, predseda Denného centra mesta Handlová, zástupca Základnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých, zástupca Karpatskonemeckého spolku, zástupca Miestneho spolku Slovenského červeného kríža a zástupca Baníckeho spolku mesta Handlová. Rada by mala zasadať raz štvrťročne.

Hlavnou úlohou rady bude zabezpečovať pravidelný kontakt vedenia mesta, volených zástupcov a odborných zamestnancov mestského úradu pri riešení problémov obyvateľov v seniorskom veku a so zdravotným postihnutím. Rada bude sledovať problémy seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej a v oblasti bezpečnosti a navrhovať riešenia týchto problémov. Rada by tiež mala navrhovať štatutárovi mesta riešenia smerujúce k zvýšeniu kvality života, podpory, ochrany a dodržiavania práv seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov.

Materiál už prerokovala Komisia zdravotná, sociálna a ochrany verejného poriadku aj Mestská rada a 5. augusta bol návrh zverejnený na verejné pripomienkovanie na úradnej tabuli mesta.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.