Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zamestnanci spoločnosti HATER-HANDLOVÁ sa postarali o vynovenie trhoviska

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 24.04.2022
Počet videní: 1659
Zamestnanci spoločnosti HATER-HANDLOVÁ sa postarali o vynovenie trhoviska

Všimli ste si novinky?

V siedmom čísle Handlovského hlasu sme písali o drobných úpravách trhoviska, do ktorých sa pustil sociálny podnik HATER - HANDLOVÁ. Teraz sú opravy hotové. 

Upravené dreviny a gabiónové koše

Vzhľadom na veľmi zlý stav vyvýšených záhonov pri smrekoch na mestskej tržnici došlo k ich prerobeniu na modernejší systém gabiónov vyplnených štiepaným kameňom. Tis obyčajný (Taxus baccata) ako aj Smrek pichľavý známy ako strieborná jedlička (Picea pungens) boli upravené do požadovaného tvaru, polámaná a vydutá dlažba bola opravená a do novovzniknutých záhonov bola dosadená Levanduľa lekárska (Levandula angustifolia) posadená medzi kamenivo s menšou frakciou.

pred_po_2

 

Opravili aj zdemolované lavičky

Tomuto predchádzalo viacero úkonov, bola odstránená burina v ich okolí, lavičky aj ich okolie boli vyčistené tlakovým čističom, dlažba v okolí bola taktiež upravená a boli nahradené popukané dlažobné kocky. Samotné rezivo na lavičky pochádza zo stromov, ktoré boli na základe rozhodnutia vyrúbané na území mesta. Toto drevo bolo po napílení pred umiestnením do verejného priestoru zamestnancami Hateru opracované a natreté. Taktiež bolo nevyhnutné nalepiť naspäť na lavičky obklady, ktoré boli opadnuté a uložené v okolí lavičiek.

pred_po_3

Viac fotografií ako aj ďaľšie aktivity, ktorým sa HATER - HANDLOVÁ venuje nájdete v priloženej galérii a aj na ich facebookovom profile - kliknite na tento odkaz. 

Autor textu: Hater-Handlová, spol. s r.o.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.