Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlová získa v regionálnej TV väčšinu

Dátum: 30.12.2021
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 995
Handlová získa v regionálnej TV väčšinu

Poslanci sa zhodli s vedením mesta na názore, že je potrebné televízii pomôcť.

Za vyše desaťtisíc eur získa mesto Handlová majoritu v televízii, ktorú pred štrnástimi rokmi predalo za vyše štyristotisíc eur.

Handlová sa stala väčšinovým vlastníkom Regionálnej televízie Prievidza, ktorú založilo mesto Handlová v roku 1997. Spoločnosť Seperdeo Vita TV s. r. o., ktorá televíziu prevádzkovala, mesto v roku 2007 predalo za 12,4 mil. korún (411 604,59 eur) spoločnosti Hornonitrianske bane Prievidza v rámci vyrovnania dlhu za neuhradené dodávky tepla vo výške viac ako 53 mil. korún (1 759 277,7 eur).

O ponuke spoločnosti PRIAMOS, a. s. Prievidza na odpredaj obchodného podielu v spoločnosti Regionálna televízia Prievidza, mestské zastupiteľstvo rokovalo už v auguste. Kúpu obchodného podielu v televízii vo výške 50 % za 17 890 eur, neschválilo.

Ďalšími spoločníkmi RTV sú mesto Prievidza, mesto Bojnice a spoločnosť Kinet, s. r. o.

Mesto Prievidza neschválilo kúpu obchodného podielu, naopak, ponúklo na odpredaj obchodný podiel mesta ostatným spoločníkom a mesto Bojnice postupovalo podobne. Spoločnosť Kinet na ponuku odpredaja nereagovala. Spoločnosť PRIAMOS dala partnerom čas na nájdenie riešenia do 30. decembra 2021. V prípade, že by spoločníci záujem o odkúpenie podielu neprejavili, Regionálna televízia Prievidza by išla do likvidácie.

Rokovanie v Handlovej prebehlo koncom novembra

Primátorka mesta, Silvia Grúberová, rokovala 30. novembra so zástupcami spoločnosti PRIAMOS, a. s., ktorá ponuku na odkúpenie 50% akcií televízie znížila na sumu 10 122 eur. Túto ponuku už mesto akceptovalo a mestské zastupiteľstvo 9. decembra schválilo odkúpenie 50 % obchodného podielu spoločníka PRIAMOS v spoločnosti Regionálna televízia Prievidza za 10 122 eur. Poslanci sa podľa primátorky zhodli s vedením mesta na názore, že je potrebné televízii pomôcť, aby udržala spravodajstvo, lebo v Handlovej žije viac ako 3 000 seniorov, ktorí nevedia používať internet ani sociálne siete a televízne vysielanie je pre nich dôležitým zdrojom informácií.

Podľa Jany Paulínyovej, vedúcej Oddelenia komunikácie a marketingu mestského úradu v Handlovej, za celú existenciu RTV nebol na ňu podaný žiadny podnet pre Radu pre vysielanie a retransmisiu, ktorý by sa týkal neobjektívnosti alebo nevyváženosti odvysielaných príspevkov. Ďalšie fungovanie televízie bude závisieť od uzavretia novej spoločenskej zmluvy, ktorá by mala zabezpečiť nestrannosť televízie aj do budúcna.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.