Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čo Vás čaká tento víkend?

Dátum: 13.08.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1512
Čo Vás čaká tento víkend?

Šport, kino aj vážna hudba...

Piatok trinásteho je piatok, ktorý pripadne na 13. deň v hociktorom mesiaci. Podľa rozšírenej povery sa považuje za nešťastný deň. Strach z takého piatku sa nazýva paraskavedekatriafóbia alebo paraskevidekatriafóbia ako špeciálna forma triskaidekafóbie, fóbie (strachu) z čísla trinásť.

Pôvod povier o piatku trinásteho sa spája pravdepodobne iba od stredoveku so skutočnosťou, že práve trinásť ľudí sa zúčastnilo na poslednej večeri Ježiša Krista, ktorý bol ukrižovaný na Veľký piatok. Možno ho tiež spojiť s faktom, že podľa lunisolárneho kalendára museli mať niektoré roky trinásť mesiacov, kým podľa solárneho gregoriánskeho kalendára a lunárneho islamského kalendára má každý rok vždy dvanásť mesiacov. Ďalší možný pôvod tejto povery pochádza z nórskej mytológie. Dvanásť bohov malo hostinu vo Valhalle. Zlomyseľný Loki prerušil oslavu ako nepozvaný trinásty hosť a naaranžoval, že Hod, slepý boh temnoty, vystrelil na Baldura, boha radosti a šťastia, šíp s imelovým hrotom. Baldur bol zabitý a Zem bola uvrhnutá do radosti a smiechu.

Zdroj: wikipedia 

Neverte poverám, ale faktom. A faktom je, že v meste je pre Vás na tento víkend pripravených niekoľko podujatí z rôznych oblastí. 

1. SOBOTA

9. 30h - 1. memoriál Milana Čentéša - TURNAJ V STOLNOM TENISE - exteriérový bar MAURI v areáli Hutira Relax Clubu

17. 00 h - futbal - MFK BANÍK HANDLOVÁ vs. TJ NOVÝ ŽIVOT VEĽKÉ UHERCE

2. NEDEĽA

18. 00h - akordeónový koncert - koncert vážnej hudby skupiny M-TRIO - kostol Sv. Kataríny

VSTUPY na podujatia su ZADARMO! 

Okrem toho máte možnosť navštíviť Kino Baník Handlová - kde premietajú rozprávky i filmy od piatku až do nedele. Program kina nájdete tu: KINO BANÍK HANDLOVÁ

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.