Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čo všetko by mohla byť pravda, ale nie je?

Dátum: 02.08.2021
Počet videní: 1419
Čo všetko by mohla byť pravda, ale nie je?

Výstava má cieľ pomôcť ľuďom učiť sa kriticky myslieť, rozlišovať hoaxy a konšpirácie od faktov.

Potulná galéria predstaví v Handlovej výstavu “Čo všetko by mohla byť pravda, ale nie je” a koncert pesničkára Mateja Tále. "Dezinformácie reálne ohrozujú stále viac ľudských životov. Našou víziou je pomôcť ľuďom učiť sa kriticky myslieť, rozlišovať hoaxy a konšpirácie od faktov," hovoria autori výstavy. 
 
Hoaxy a konšpirácie v roku 2020 začali ohrozovať ľudské životy viac ako kedykoľvek predtým. Aj v minulosti pravdepodobne existovali ľudia, ktorí rakovinu liečili Savom, počet obetí pandémie COVID-19 ale vzhľadom na nerešpektovanie opatrení a strachu z očkovania bude aj v tomto roku naďalej rásť. Dezinformačná scéna šíriaca nepodložené, klamlivé a zavádzajúce informácie nemá adekvátnu protiváhu na strane inštitúcii, ktoré by na sociálnych sieťach, ale aj na námestiach, festivaloch a pod panelákmi sídlisk šírili s rovnakou razanciou fakty. Nechceme umenie inštrumentalizovať ako nástroj politického boja, ani osvety, uvedomujeme si ale našu zodpovednosť zo budúcnosť. Umeleckými prostriedkami chceme ľuďom v regiónoch pomôcť učiť sa kriticky myslieť. Rozlišovať hoaxy a konšpirácie od faktov, dezinformácie od pravdy.
 
Výstava a koncert sa uskutoční v stredu 4. augusta na Námestí baníkov od 18.00 hod.
 
Vystavujúce autorky a autori: Luchezar Boyadjiev /BG/, Roland Farkaš, Aldo Giannotti /I-A/, Kundy Crew, Stano Masár, Jarmila Mitríková/Dávid Demjanovič, Boris Németh, Dan Perjovschi /RO/, Ivana Šáteková, Shooty
 
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.