Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Asistované sčítanie obyvateľov bude prebiehať šesť týždňov

Dátum: 30.04.2021
Počet videní: 645
Asistované sčítanie obyvateľov bude prebiehať šesť týždňov

Asistované sčítanie bude prebiehať od 3. mája do 13. júna.

Asistované sčítanie bude prebiehať na celom Slovensku od 3. mája do 13. júna 2021. Sčítať sa bude možné na kontaktnom mieste alebo doma s pomocou sčítacieho asistenta. Mesto vytvorilo dve kontaktné miesta.

Mestský úrad

Na mestskom úrade budú dvaja sčítací asistenti. K dispozícii budú v pondelok až piatok od 9.00 do 15.00 h na oddelení evidencie obyvateľstva v kancelárii č. 2.

Mestská knižnica

Traja sčítací asistenti budú k dispozícii aj v mestskej knižnici denne v pondelok až piatok od 9.00 – 16.00 h. V knižnici bude možné sčítať sa aj samostatne, bez pomoci sčítacieho asistenta. Táto možnosť je určená pre ľudí, ktorí nemajú počítač, tablet alebo nemajú prístup na internet.

Asistovanie sčítanie v domácnosti

Sčítací asistenti môžu prísť sčítať ľudí do ich domácností. O sčítanie doma je potrebné požiadať telefonicky na čísle 0905 862 210. Pri telefonickom nahlasovaní požiadavky na mobilného asistenta je potrebné uviesť meno a priezvisko, adresu, na ktorej má mobilný asistent žiadateľa navštíviť a telefónne číslo. Následne žiadateľovi zatelefonuje sčítací asistent, ktorý si so žiadateľom dohodne presný termín a čas návštevy.

Opatrenia proti šíreniu COVID-19

Osoby, ktoré sa budú zúčastňovať asistovaného sčítania, sú povinné dodržiavať všetky právne predpisy týkajúce sa nariadených opatrení pri ohrození verejného zdravia v súvislosti s ochorením COVID-19. Pred návštevou miesta sa asistent sčítania musí informovať, či
povinná osoba nemá nariadenú karanténu. Pred každým vstupom na miesto je asistent sčítania povinný vykonať dezinfekciu rúk s dezinfekčným prostriedkom s virucídnym účinkom. Do bytu vstúpi asistent sčítania po dohode s povinnou osobou. Všetky prítomné osoby musia mať prekryté horné dýchacie ciest respirátorom FFP2 a dodržiavať bezpečnú dištančnú vzdialenosť 2 metre. Povinná osoba po odchode asistenta sčítania z miesta dezinfikuje kľučky a dotykové plochy, ktorých sa dotýkal, a účinne vyvetrá priestor a vydezinfikuje si ruky.

Pozor na podvodníkov

Pozor, upozorňujeme obyvateľov mesta, aby boli opatrní a pokiaľ nemajú dohodnuté stretnutie s konkrétnym sčítacím asistentom, aby neotvárali dvere cudzím osobám vydávajúcim sa za sčítacích asistentov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.