Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čas adventu, čas pokoja v Senior centre Handlová

Dátum: 22.12.2020
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 973
Čas adventu, čas pokoja v Senior centre Handlová

Ako vyzerá adventný čas v SENIOR CENTRE HANDLOVÁ v roku 2020?

Je december, posledný mesiac v roku, ktorý je však od tých predchádzajúcich decembrov  odlišný. Každoročne nám adventný čas spríjemňovali návštevy detí z materských škôl, základných škôl, rôzne folklórne súbory so svojimi kultúrnymi vystúpeniami. Tento rok bol o niečo smutnejší. Zákazy návštev, ktoré nás sprevádzajú už niekoľko mesiacov, zabránili širšiemu okoliu, aby prispeli svojou troškou k zlepšeniu predvianočnej nálady. My sme sa však nenechali odradiť a nie vždy veselú  atmosféru sme si spríjemňovali koledami a vianočnými piesňami. V rozhlase sa už od rána ozývali známe melódie „Narodil sa Kristus Pán“, či „Poďme bratia do Betlehema“. K sviatočnej atmosfére neodmysliteľne patrí i pekná výzdoba. Naše šikovné obyvateľky sa už dlhé týždne pre Vianocami snažili vytvoriť tie najkrajšie patchworkové gule, ktoré i tento rok zdobia vianočný stromček na mestskom úrade. V našom zariadení sme , tak ako i po iné roky spravili tradičnú výzdobu. Niektoré sklenené ozdoby si so sebou do zariadenia priniesli naši obyvatelia a tak ich nesmierne potešilo, keď uvideli tieto krásne gule, zvončeky  a postavičky na našich stromčekoch. Aj tento rok máme niekoľko vianočných stromčekov rozmiestnených po celom zariadení. K Vianociam patrí i betlehem, ktorý tvorí výzdobu jedálne a ďalší nezvyčajný betlehem z perníkového cesta sme dostali ako darček  od rodinných príslušníkov jednej našej obyvateľky.

PC185383

Medzi najkrajšie dary, ktoré každý rok naše zariadenie dostáva, patrí  betlehemské svetlo.  Ani tento rok nebol výnimkou a plamienok božieho svetla už svieti  a rozdáva nádej v našom seniorku.

IMG_1984_1

Dňa 24. decembra máme pre našich obyvateľov pripravené malé posedenie pri vianočnom stromčeku, ktoré bude už tradične spojené s prípitkom a rozdávaním darčekov. Sme veľmi radi, že opäť prijal naše pozvanie farár miestnej farnosti, ktorý požehná tieto krásne sviatky. Tento rok ostávajú v našom zariadení takmer všetci jeho obyvatelia a tak dúfame, že prežijú vianočné sviatky plné pohody a spokojnosti, aj keď si všetci dobre uvedomujeme, že v žiadnom zariadení nebude nikdy vládnuť vianočná atmosféra, akú zažívali naši obyvatelia v kruhu blízkej rodiny.

 

                                                                                                                              Bc. Ondrušíková Iveta, ISR

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.