Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Základné školy a škôlka v Handlovej sa otvoria 1. júna

Dátum: 20.05.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2112
Základné školy a škôlka v Handlovej sa otvoria 1. júna

Rodičia musia záväzne nahlásiť nástup detí do piatka 22. mája.

Na základe viac ako trojhodinového utorkového pracovného stretnutia primátorky mesta Handlová, Silvie Grúberovej, a riaditeliek handlovských základných škôl, materskej školy, ZUŠ a CVČ, primátorka mesta rozhodla o tom, že brány handlovských základných škôl a škôlky sa otvoria 1. júna.

Výchovno-vzdelávací proces priamo v priestoroch škôl môže byť realizovaný pre ročníky 1. až 5. a v materskej škole. Handlovské základné školy budú otvorené v čase od 7.30 h do 15.00 h. Materská škola, resp. jej elokované pracoviská budú otvorené v čase od 6.30 h do 15.30 h. 

O tom, ako budú vyzerať rozvrhy jednotlivých škôl a ktoré elokované pracoviská materskej škôlky budú otvorené, riaditeľky rozhodnú po tom, ako rodičia do piatka 22. mája záväzne prihlásia prítomnosť dieťaťa. Rodičia uvedú meno dieťaťa a termín nástupu do školy resp. škôlky. Rodičov kontaktujú jednotlivé základné školy a škôlka individuálne.

Prihlásenia detí do školy sú záväzné z dôvodu zabezpečenia všetkých potrebných, nielen hygienických opatrení proti šíreniu COVID-19, ale aj organizačno-technických záležitostí a tiež prevádzky školských jedální. Mesto Handlová, ako zriaďovateľ, a školy samotné, zverejnia bližšie informácie po ďalšom pracovnom stretnutí k prevádzke škôl a školských klubov, ktoré sa bude konať v utorok 26. mája 2020. Vtedy už bude známy počet detí, ktoré nastúpia do škôl a režim fungovania vyučovania škôl a školských klubov.

Pracovné stretnutie sa konalo na základe usmernenia ministra školstva SR, v ktorom ministerstvo ponechalo rozhodnutie otvoriť alebo neotvoriť školy na zriaďovateľa, pričom nepovolilo osobné vzdelávanie v 2.stupni ZŠ, v základných umeleckých školách a centrách voľného času. Tieto zariadenia naďalej pracujú dištančným spôsobom. Oficiálne dokumenty k "Organizácii a podmienkam výchovy a vzdelávania materských a základných škôl do konca školského roka 2019/2020" zverejnilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR dňa 18.mája 2020. Všetky dokumenty sú dostupné na webovom sídle https://ucimenadialku.sk/

Základné školy sa pre ročníky 1. až 5. otvárajú od 1. do 30. júna, nebude možné žiakov skúšať a paralelne bude prebiehať aj dištančné štúdium pre tie deti, ktoré ostanú doma.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.