Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovským mamičkám bude príspevok pri narodení dieťaťa vyplácaný bezhotovostne

Dátum: 01.04.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 835
Handlovským mamičkám bude príspevok pri narodení dieťaťa vyplácaný bezhotovostne

V roku 2019 mesto podporilo príspevkom 133 rodičov. Po novom už nebude potrebná osobná návšteva mestského úradu.

Jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa mesto Handlová vypláca od marca 2018 a doteraz ho vyplácalo v pokladni mestského úradu v hotovosti. Príspevok vo výške 70 eur je systémovým opatrením na podporu mladých rodín.

„S ohľadom na mimoriadnu situáciu v súvislosti s nákazou COVID – 19, mesto i v tejto oblasti pristúpilo k opatreniam na ochranu zdravia občanov i zamestnancov mesta. Mesto bude poukazovať príspevok pri narodení dieťaťa bezhotovostne na účet žiadateľa,“ povedala vedúca kancelárie primátorky mesta Jana Paulínyová.

Základnou podmienkou poskytnutia príspevku je trvalý pobyt matky, alebo osoby, ktorej bolo dieťa zverené do osobnej starostlivosti, na území mesta Handlová. Ak sa matke narodí súčasne viac detí, príspevok prináleží na každé dieťa. Každému rodičovi zasiela Sociálne oddelenie list s pokynmi a formulárom žiadosti.

Príspevok je určený na pokrytie výdavkov, ktoré vznikajú pri zabezpečení nevyhnutných potrieb novorodenca. Príspevok je potrebné zúčtovať, akceptujú sa však len účtovné doklady v rozmedzí obdobia troch mesiacov pred narodením dieťaťa a dva mesiace po jeho narodení.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.