Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V škôlkarských triedach pribudli nové interaktívne tabule

VIDEO
Dátum: 12.12.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 608
V škôlkarských triedach pribudli nové interaktívne tabule

Deti sa pomocou nich môžu učiť aj sa zabávať.  

V desiatich triedach z osemnástich v elokovaných pracoviskách materskej školy SNP v Handlovej majú deti a učiteľky k dispozícii nové interaktívne tabule.

Tabule zakúpila materská škola na ulici SNP zo štátneho príspevku, ktorý je určený pre deti, pre ktoré je povinné predprimárne vzdelávanie. Materská škola v roku 2022/2023 eviduje vyšší počet detí v predprimárnom veku. 

Doteraz mali v triedach 16 bielych tabúľ, ktoré boli inštalované v rokoch 2013-2014. Investícia nových interaktívnych tabúľ s montážou bola vo výške takmer 24000€.

Ako povedala riaditeľka, Jakubíková: "Našim cieľom je modernizovať a kráčať s dobou. Preto sme zvolili tieto tabule. Sú nové, nielen dizajnom ale aj funkciami. Majú v sebe zabudované hardvéry aj internet takže nie je nutné ich používať spoločne s notebookmi alebo dataprojektormi."

Tabule sú chránené nerozbitným sklom a majú filter prepúšťajúci len minimum modrého svetla, ktorý škodí očiam. Od starých magnetických tabúľ sa líšia okrem iného aj tým, že majú v sebe zabudovaný senzor na rozpoznávanie dotykov a s tabuľou môže pracovať viac detí naraz. Keďže tabule majú v sebe zabudovaný internet, okrem kreslenia a počítania si deti môžu zacvičiť alebo zatancovať na hudbu.

Vo všetkých osemnástich triedach majú pani učiteľky k dispozícii aj nové notebooky, nové farebné tlačiarne, zariadenia na skartovanie či laminovanie papierov.  

Tabule sa už v triedach aktívne používajú, avšak aby vedeli učiteľky využívať do budúcna všetky funkcie, ktoré tabule ponúkajú, zúčastnia sa v januári školenia.

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.