Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovský seniori si dnes osvojili prácu so smartfónom

GALÉRIA
Dátum: 18.05.2022
Autor: Jana Paulínyová
Počet videní: 921
Handlovský seniori si dnes osvojili prácu so smartfónom

Naučili sa aj to, ako a na čo slúži platforma YouTube.

Prednáška v Dennom centre - Klube dôchodcov na ulici SNP v Handlovej sa konala vďaka neziskovej organizácii a občianskemu združeniu Šedý medveď, ktoré cez projekt "Díky moc za pomoc" oboznamuje seniorov so svetom smartfónov a Internetu. 
 
Prednášky sa zúčastnila dvadsiatka seniorov z nášho mesta. Na začiatku ich uvítala vedúca Sociálneho oddelenia Mestského úradu v Handlovej Veronika Cagáňová a pozdraviť a doplniť ich spoločnosť prišiel viceprimátor Radoslav Iždinský. 
 
Prednášajúci bol veľmi milý a seniorov si hneď získal prijemným vystupovaním a citlivým, no humorným vystupovaním. V tejto nálade sa niesla celá prednáška, kedy bolo prítomným vysvetlené napr. aj to ako a na čo slúži platforma YouTube. 
 
Dnešní seniori sú akční. Mnohí majú moderné telefóny nielen na volanie a posielanie sms správ, ale využívajú ich aj na fotenie a natáčanie videí. Chodia na výlety, besiedky svojich vnúčat, oslavy narodenín a sami si radi zachytia tieto spomienky na mobil. Aj preto dnes dostali niekoľko dobrých rád o tom, ako pracovať s moderným telefónom, na čo dávať pozor pri fotení a natáčaní videí a ako to celé vlastne urobiť. Napokon sa dozvedeli ako môžu takéto dáta zdieľať bezpečne aj na sociálnych sieťach. 
 
Už dnes si s prednášajúcim dohodli ďalšie stretnutie kde si preberú ďalšiu tému zo sveta Internetu a mobilných telefónov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.