Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Bytový podnik zaviedol upratovaciu službu

Dátum: 22.05.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 623
Bytový podnik zaviedol upratovaciu službu

Upratovanie spoločných priestorov v bytových domoch si môžete už objednať

Upratané spoločné priestory bytových domov pracovníci aj vydezinfikujú a pomôžu tak zamedziť šíreniu koronavírusu.

Mestský bytový podnik Handlová s.r.o. od 1. apríla zaviedol novú službu, upratovanie spoločných priestorov v bytových domoch vo svojej správe.

„Členovia dozornej rady na zasadnutí skonštatovali, že čistota mestských domov nie je na takej úrovni, akú požadujeme. Šetrením sme zistili, že väčšina ľudí už odmieta upratovať spoločné priestory a týždenné služby v niektorých prípadoch prestali fungovať. Nevymysleli sme nič nové, v mnohých mestách táto služba fungu je a čas na ňu už dozrel aj v Handlovej. Je to nová podnikateľská aktivita bytového podniku, rozšírili sme živnosť o upratovacie práce a zamestnali sme dve pracovné sily,“ povedal konateľ spoločnosti Rudolf Vlk.

Okrem upratovania spoločných priestorov bude bytový podnik aj obnovovať hygienické nátery v mestských domoch. „Začať chceme od domov, ktoré sú na tom najhoršie.
Vymaľujeme spoločné priestory, tam, kde je zničený gumolit, ho doplníme, prípadne vymeníme za trvácnejšiu dlažbu. Niektoré domy chceme vynoviť už tento rok,“ povedal Vlk. 

V správe bytového podniku je 2800 bytov. Upratovaciu službu aktuálne poskytujú pre domy, ktoré sú majetkom mesta, postupne ju však chcú rozšíriť a poskytovať aj domom, v ktorých byty vlastnia súkromní majitelia. Tam to podľa Vlka funguje lepšie, starajú sa o vlastný majetok, ale aj tam sa nájdu ľudia, ktorí spoločné priestory z rôznych dôvodov neupratujú a boli  by ochotní si za túto službu zaplatiť. 

Služba je spoplatnená sumou 4 eurá s DPH mesačne za byt a nájomcom mestských bytov bude služba zúčtovaná raz ročne v rámci rozúčtovaní služieb spojených s bývaním. Majitelia bytov si môžu službu objednať na telefónnych číslach 046/ 5475 937, 0905 693 043 alebo emailom na adrese info@msbp-ha.sk.MsBP_poster_A5_final-CMYK

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.