Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto kúpi od štátu pozemok. Plánuje na ňom vybudovať parkovaciu plochu

Dátum: 27.07.2022
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 1708
Mesto kúpi od štátu pozemok. Plánuje na ňom vybudovať parkovaciu plochu

1 546 m2 mesto kúpi za 1 546 eur.

Mesto Handlová oslovilo Ministerstvo hospodárstva SR so žiadosťou o bezplatné prevedenie parcely o výmere 1 546 m2, ktorá sa nachádza v blízkosti bytového domu č. 369 na Lipovej ulici.

Zámerom mesta je na pozemku vybudovať parkovacie miesta. Ministerstvo môže v zmysle zákona bezodplatne previesť iba pozemky pod stavbami vo vlastníctve obce, vrátane priľahlej plochy, ktorá svojim umiestnením a využitím tvorí neoddeliteľný celok so stavbou. Na uvedenom pozemku sa však žiadna stavba nenachádza a bytový dom, ku ktorému je priľahlý, nie je vo vlastníctve mesta. Bezplatný prevod pozemku preto nebol možný.

Ministerstvo hospodárstva SR však mestu ponúklo tento pozemok na predaj za kúpnu cenu jedno euro za meter štvorcový s podmienkou jeho využívania výlučne na účely verejné po dobu 10 rokov odo dňa nadobudnutia vlastníctva. Poslanci kúpu pozemku za účelom vytvorenia parkovacích miest odsúhlasili za kúpnu cenu 1 546 eur.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.