Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Malinkáči, mestskí policajti a hasiči hravo predstavili deťom dopravné pravidlá a záchranné systémy

GALÉRIA
Dátum: 13.07.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 884
Malinkáči, mestskí policajti a hasiči hravo predstavili deťom dopravné pravidlá a záchranné systémy

Malý dopraváčik spojil príjemné s užitočným

V utorok 12. júla sa handlovské námestie naplnilo deťmi, dopravnými značkami, dopravným ihriskom, záchrannou technikou a súťažami. „Malý dopraváčik“ spojil príjemné s užitočným.

Na svojej sociálnej sieti Mestská polícia Handlová (ďalej MsP) potvrdila, že podujatie naplnilo všetky očakávania a príslušníci MsP sa radi zúčastnili krásnej akcie, ktorú organizovalo Detské centrum MalinkovoCentrum voľného času Handlová. Podľa MsP sa detičky „vybláznili“ na malom dopravnom ihrisku, kde nechýbali semafory, dopravné značky či priechody pre chodcov. Podujatia sa zúčastnili tiež detičky s rodičmi, ktorí sa zúčastnili HandiCampu a nadviazali priateľstvá so všetkými organizátormi a dobrovoľníkmi, ktorí organizovali tiež dopraváčika.

Podľa Detského centra Malinkovo, ktoré pripravuje podujatia na námestí až do 29. júla si „Malého dopraváčika“ deti naplno užili a potešil ich príchod hasičov, ktorí im ukázali hasičské auto a vysvetlili, na čo im slúži výbava v ňom. Pracovníci Mestskej polície usmerňovali deti na dopravnom ihrisku a vysvetlili im ako sa správať na ceste, priechode pre chodcov a podobne. Pripravené boli vedomostné aktivity o záchranných zložkách, dopravných prostriedkoch, hádanie farieb semaforu, maľovanky k danej téme a nechýbal ani fotokútik.

Históriu malého dopraváčika začal písať tiež Automotoklub Baník Handlová, ktorý prpravuje stále pekné vzdelávacie podujatia pre deti aj dospelých. Ani na tomto podujatí nechýbali jeho zástupcovia.

Mesto Handlová sa pripája k poďakovaniu všetkým organizátorom, deťom aj ich rodičom.

Autor: JP, foto: MsP, CVČ, Malinkovo

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.