Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Potešme najstarších pozdravmi a kvetmi

Dátum: 12.05.2022
Počet videní: 1192
Potešme najstarších pozdravmi a kvetmi

Pozdrav je možné poslať do ľubovoľného zariadenia pre seniorov. V Handlovej sú tri takéto zariadenia.

Iniciatíva, ktorá organizuje vianočnú zbierku „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“, vyhlásila novú výzvu „Láska kvitne v každom veku". Cieľom výzvy je v mesiaci máj potešiť srdcia seniorov. Stačí do konca mája vytvoriť niečo jedinečné: ručne vyrobenú pohľadnicu alebo pozdrav. Motívom výzvy sú kvety, preto je k pohľadnici možné pripojiť aj kvety akéhokoľvek druhu. „Kreativite sa medze nekladú, zapojte deti, fantáziu a skúste do pohľadnice zachytiť aj kúsok svojho srdca. Kreatívne kvety vyrobené z papiera, vyšívané, háčkované kytice sú takisto vítané. Premeňme spolu izby našich seniorov na rozkvitnuté jarné lúky plné kvetov,“ vyzývajú organizátori.

Do výzvy sa zapojilo aj mesto Handlová. „Už tri roky sme súčasťou zbierky „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“, ktorá má v našom meste veľkú odozvu. Preto sme podporili aj iniciatívu Láska kvitne v každom veku,“ povedala vedúca Sociálneho oddelenia mestského úradu v Handlovej, Veronika Cagáňová.

V Handlovej sú tri zariadenia sociálnych služieb, ktorých klientov je možné obdarovať: SENIOR CENTRUM Handlová, Senior centrum sv. Kataríny a Penzión Vilma.

Do Senior centra sv. Kataríny môže verejnosť priniesť pohľadnice, pozdravy a kvety denne v čase od 15:00 do 17:00, alebo za priaznivého počasia od 10:00 do 11:30, kedy sa seniori nachádzajú vonku, v areáli nemocnice, kde im môžu ľudia darčeky odovzdať osobne. Pre návštevu Penziónu Vilma je najvhodnejší čas medzi 13:30 a 14:00. Do SENIOR CENTRA Handlová je možné priniesť originálny pozdrav od 7:00 do 17:00 na recepciu alebo vhodiť do schránky. SENIOR CENTRUM Handlová má vo svojich priestoroch veľké množstvo živých kvetov, preto darcov prosí iba o pozdravy a kvety ručne vyrobené z lásky.

Po doručení pohľadníc a kvetov organizátori prosia o vyplnenie počítadla na webstránke www.kolkolasky.sk/kvety a poteší ich, ak sa o foto z prípravy a doručenia májového darčeka ľudia podelia na facebookovej skupine „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ Možno budú inšpirovať niekoho ďalšieho.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.