Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prezentácia zámeru rekonštrukcie plochy otočne v Novej Lehote

MAPA
Dátum: 05.10.2021
Počet videní: 2238
Prezentácia zámeru rekonštrukcie plochy otočne v Novej Lehote

Verejná prezentácia sa uskutoční priamo na tvári miesta vo štvrtok 7. októbra o 16.30 hod.

Poslanci mestského zastupiteľstva v apríli schválili návrhy na čerpanie rezervného fondu, ktorého zostatok k 31. 12. 2020 predstavoval sumu 138 174,93 eur. Na revitalizáciu verejného priestranstva pred kostolom a farou v Novej Lehote vyčlenili 70 000 eur.

„Malo by tam vzniknúť krajšie, kultivovanejšie miesto, ktoré by slúžilo miestnym obyvateľom, ale aj turistom, ktorí prišli navštíviť túto zaujímavú lokalitu s typickými kamennými domami. Je tam kostol, fara s chránenými stromami a verím, že v budúcnosti sa podarí zrekonštruovať aj faru a obnoviť priľahlý sad. V minulosti bola Nová Lehota zanedbávaná, cítime preto povinnosť tam investovať. Vybudovanie zázemia môže pomôcť pri budovaní cestovného ruchu,“ povedala vtedy primátorka Silvia Grúberová.

Architektonickú štúdia plochy, ktorú domáci nazývajú otočňa, pripravil architekt Patrik Juríček. Verejná prezentácia architektonického návrhu a jeho prerokovanie s obyvateľmi mestskej časti Nová Lehota sa uskutoční priamo na tvári miesta vo štvrtok 7. októbra o 16.30 hod.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.