Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto bude roznášať rozhodnutia

Dátum: 15.04.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1438
Mesto bude roznášať rozhodnutia

Od 1.5. budú zamestnankyňe mesta roznášať rozhodnutia o výške miestnych daní a poplatkov za komunálny odpad za prísnych hygienických opatrení

V prípade, že z nevyhnutných dôvodov majú Handlovčania záujem prevziať rozhodnutie aj za svojho rodinného príslušníka (seniora),ak s ním bývajú v jednej domácnosti, je potrebné nahlásiť svoj záujem o doručenie na tel. čísle 0905 788 564 alebo mailom na dane@handlova.sk do 27. apríla 2020. Prevzatie sa týka iba tých prípadov, keď žijú rodinní príslušníci v jednej domácnosti.

Od 01.05.2020 budú zamestnankyne mesta roznášať rozhodnutia do domácností s dodržaním prísnych hygienických opatrení proti šíreniu COVID-19. Zamestnankyne mesta budú vybavené rúškom, štítom, rukavicami, dezinfekčným prostriedkom a perom, ktoré po podpise obálky s doručenkou, ostane občanovi. Mesto žiada obyvateľov, aby si z dôvodu vzájomnej ochrany na prevzatie rozhodnutí pripravili ochranné prostriedky – rúško a rukavice. Prísne hygienické opatrenia slúžia k vzájomnej ochrane.

Mesto odporúča bezhotovostné platby a žiada o spoluprácu

Mesto žiada obyvateľov aby prednostne využívali platbu elektronickou formou. Mesto žiada mladších rodinných príslušníkov, aby pomohli starším rodinným príslušníkom s bezhotovostnými platbami a následne ich informovali o úhrade. Dôležitou informáciou pri platbe je správne vypísanie variabilného symbolu uvedeného v rozhodnutí, na základe ktorého je platba priradená k obyvateľovi.

Mesto upozorňuje obyvateľov, aby za žiadnych okolností neplatili dane a poplatky pri prebraní rozhodnutia z dôvodu predchádzania neoprávneného spôsobu prevzatia platieb od obyvateľov. Platby je možné realizovať prioritne bezhotovostne na účet uvedený na rozhodnutí alebo do pokladní mesta.

latba v hotovosti bude náročná na čas, doručené rozhodnutie si vezmite so sebou. Platiť do pokladne na MsÚ v Handlovej môžete od 04.05.2020.

Z dôvodu predchádzania šírenia COVID-19 bude možné, aby pri každej z troch pokladní na MsÚ Handlová bol v jednom čase iba jeden obyvateľ. 

  • Pred vstupom na úrad je potrebné dodržovať sociálny odstup (vzdialenosť 2 m medzi obyvateľmi). 
  • Pri vstupne na úrad musí mať obyvateľ na tvári rúško, bude mu zmeraná teplota, obyvateľ je povinný dezinfikovať si ruky, vypísať tlačivo o cestovateľskej anamnéze.
  • Rozhodnutie o výške platbe daní a rozhodnutie o poplatku za komunálny odpad je potrebné si doniesť so sebou.

O úľavu je možné požiadať až po doručení rozhodnutí
Ak má obyvateľ nárok na úľavu za poplatok za komunálny odpad, či už z dôvodu veku alebo iných okolností uvedených v platnom všeobecne záväznom nariadení (VZN č.5/2019), požiadať o ňu môže až po doručení rozhodnutia do konca septembra 2020. Bližšie informácie poskytnú na odd. daní a poplatkov MsÚ Handlová  na tel.: 046 519 25 16.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.