Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dom kultúry - Nová Lehota 03/2022

Mesto Handlová ponúka na predaj Dom kultúry a pozemok, na ktorom je postavený za kúpnu cenu vo výške 66 400 eur.

Ide o stavbu súp. č. 63 – Dom kultúry a pozemok, na ktorom je postavená parcela C-KN č. 1 – zastavaná plocha o výmere 456 m2 v k.ú. Nová Lehota. Stavba súp. č. 63 – Dom kultúry – sa nachádza v mestskej časti obce Handlová – Nová Lehota v dosahu štátnej cesty 1. triedy č. I/9. Stavba pozostáva z 3 logických celkov, ktoré sú združené do spoločného dilatačného celku.

Ide o:

Časť A – hlavná časť objektu (pôdorys 15,61 m x 13,35 m). Táto časť je 4-podlažná, pozostáva z 3 obytných podlaží a z neobytného podkrovia.

Časť B – spoločenská časť stavby (pôdorys 20,5 m x 10,1 m). Táto časť je dvojpodlažná s veľkoplošným otvoreným prízemným podlažím a s neobytným podkrovím.

Časť C – sociálna časť – šatne (pôdorys 4,35 m x 8,85 m). Jedná sa o malú 1-podlažnú časť, neskoršiu prístavbu ku spoločenskej sále. Podkrovný priestor je len podružný.

Budova nie je plynofikovaná. Kanalizácia je odvedená do vlastného septiku. Objekt je napojený na inžinierske siete, konkrétne svetelnú a zásuvkovú elektroinštaláciu, toho času nefunkčnú. Budova bola daná do užívania v roku 1938.

Nosné konštrukcie 1. PP sú murované prevažne z kameňa. Murivo 1. NP a 2. NP je kombinované – tehelné a kamenné. Priečky 1. PP sú prevažne kamenné, priečky nadzemných podlaží sú tehelné. Strop 1. PP je železobetónový, stropy 1. NP a 2. NP sú drevené trámové s rovným podhľadom, ktorý tvorí podbitie, rákos a omietka. Krov budovy je drevený väznicový stanový. Krytina šikmej strechy je z pálenej krytiny Bobrovka na drevenom latovaní. Klampiarske konštrukcie strechy a parapetov sú z pozinkovaného plechu. Okná sú drevené dvojité, čiastočne opatrené mrežami.

Susedné pozemky sú zastavané rozptýlenou zástavbou samostatne stojacich rodinných domov a záhradkárskou osadou so záhradkárskymi chatami.

Časť stavby ponúkaná na prenájom je prevádzkovo neprepojená zo zvyškom objektu, ale je prevádzkovo prepojená s prístavbou hospodárskej časti. Stavba je murovaná z plnej pálenej tehly hrúbky 450 mm. Prenajímaný objekt predstavuje jednu miestnosť o rozmeroch 8,9 m x 20 m. Stropná konštrukcia je drevená trámová s rovným podhľadom, okná drevené dvojité vysklené. Podlahu z ¾ tvoria bukové vlysy a z ¼ betónová mazanina. Omietky sú vápenné štukové, do výšky 1,5 m je olejový sokel, ktorý je v prevažnej väčšine odstránený.

Objekt je napojený na inžinierske siete, konkrétne svetelnú a zásuvkovú elektroinštaláciu, toho času nefunkčnú.

Vstupné dvere sú drevené latkové, vonkajšie omietky sú vápenné štukové, krov je drevený väznicový valbový, krytina z pálenej škridly bobrovky na drevenom latovaní.

Objekt je do ½ podpivničený, pričom pivničné priestory nie sú prepojené s vrchnou časťou objektu. Vstup do pivničných priestorov sa nachádza na zadnej strane objektu.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
FOTO NOVA LEHOTA DK Veľkosť: 8.11 MB Formát: pdf Dátum: 8.3.2022