Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Turnaj CEYBL v Handlovej nebol pre našich chlapcov úspešný

GALÉRIA
Dátum: 20.02.2023
Počet videní: 1219
Turnaj CEYBL v Handlovej nebol pre našich chlapcov úspešný

Nastúpiť proti výberom a akadémiám zvučných mien však bola obrovská skúsenosť. 

Piatok 17. 2. 2023

Turnaj slávnostne otvorili viceprimátor mesta Radoslav Iždinský, tréner Jaroslav Daubner, riaditeľka ZŠ Mierové námestie Iveta Jakubová a riaditeľ ligy CEYBL Martin Šorf. CEYBL je Stredoeurópska mládežnícka basketbalová liga. Jej hlavným cieľom je poskytnúť klubom v strednej Európe možnosť medzinárodného porovnania. Ide o dlhodobú súťaž, v ktorej sú pre každý tím pripravené 3 turnaje v základnej časti. Najlepších 6 celkov po základnej časti postupuje do záverečného finálového turnaja. V sezóne 2022/2023 je otvorených 5 kategórií, ŠBK Handlová je účastníkom ligy U14.

Úvodný zápas sledovalo viac ako 700 divákov. Zápas proti Valečníkom z Dečína našim chlapcom nevyšiel (49:61). Tlačovka po zápase: https://youtu.be/0nloXChcnio

O 16.00h turnaj pokračoval zápasom proti Nymburku (44:77), ktorý naši chlapci v minulosti na ich palubovke zdolali, tentokrát to však nevyšlo. Tlačovka po zápase: https://www.youtube.com/watch?v=YdNCuSwxFu0

 

Sobota 18. 2. 2023

Druhý hrací deň turnaja CEYBL pokračoval zápasmi o 12.40h proti Zastal Zielona Gora a o 18.10h proti Sokol Pražský.

Chlapci prišli v sobotu na palubovku zregenerovaní, oddýchnutí a plní sily. V úvode zápasu sa však zranil najlepší strelec tímu. Chalani aj napriek tomu hrali fantasticky a bojovali. No proti tímu Zielona Góra to nestačilo. ŠBK Handlová - SKM Zastal Zielona Góra (45:77)

Diváci prišli podporiť hráčov ŠBK Handlová aj na druhý sobotný zápas proti Sokol Pražský. 4. zápas odohrali už bez najlepšieho strelca Vladimíra Palatického. Chlapci siahli na dno svojich síl a aj v tomto zápase boli vďaka fantastickej podpore z hľadiska a bojovnosti viac než vyrovnaným súperom českému tímu. Víťazstvo, žiaľ, nebolo chlapcom doma súdené. ŠBK Handlová - Sokol Pražský (44:62). Tlačovka po zápase: https://www.youtube.com/watch?v=niuetctMw-s

 

Slávnostné oceňovanie trénerov a funkcionárov ŠBK Handlová v 21. ročnej histórií klubu

V roku 2001 vzniklo v Handlovej nové občianske združenie pod názvom Školský basketbalový klub Handlová, ktorého hlavnou činnosťou je zabezpečovať športovanie detí a mládeže. Počas uplynulého obdobia sa v klube angažovalo mnoho trénerov, rodičov, rozhodcov a dobrovoľníkov, ktorých deti hrali basketbal, alebo ktorí mali záujem klubu pomáhať. Ich rukami prešli za tie roky stovky chlapcov a dievčat. Mnohí z nich hrávali v dospelosti basketbal na vrcholovej úrovni aj v reprezentačných družstvách Slovenskej republiky. Avšak, nie z každého dieťaťa môže byť reprezentant. Deti majú možnosť sebarealizácie v športovom kolektíve so zmysluplným využitím voľného času, čo je v dnešnej dobe, plnej negatívnych nástrah, určitá záruka, že sa deti vyberú tou správnou cestou.

Vedenie Školského basketbalového klubu Handlová touto cestou poďakovalo aspoň časti bývalých trénerov a funkcionárov klubu.

Marian Zlatňanský

dlhé roky nezištne pomáhal klubu ako technický vedúci pri zabezpečovaní rôznych podujatí a hlavne ako rozhodca pri zápasoch, čo robí dodnes.

Peter Vantech

dlhoročný tréner dievčenskej zložky, jeho zverenkyne neskôr hrávali za rôzne ligové kluby na Slovensku. So svojimi družstvami mal vždy ambície bojovať o čo najlepšie umiestnenia v súťažiach.

Norbert Mrviš

dlhoročný tréner chlapčenskej zložky v klube. Podieľal sa na výchove viacerých výborných hráčov.

Milan Linkeš

bývalý dlhoročný hráč extraligy mužov, tréner, sponzor, člen výboru ŠBK, medzi deťmi veľmi obľúbený pre jeho zodpovedný prístup k povinnostiam.

Mgr. Blažej Ľahký

rovnako stál pri zrode Školského basketbalového klubu Handlová, pôsobil ako tréner najmladších kategórií klubu, viackrát sa so svojimi družstvami prebojoval na záverečné Majstrovstvá Slovenska.

Jaroslav Daubner

zakladateľ Školského basketbalového klubu Handlová, jeho dlhoročný štatutár, tréner, rodič, sponzor a funkcionár. Jeho soba je známa nielen v regióne a na Slovensku, ale aj v susednom Česku, kde pôsobí okolo basketbalu v súčasnosti viacero Slovákov, ktorí s ním v minulosti spolupracovali.

 

Nedeľa 19. 2. 2023 - Posledný deň CEYBL

V nedeľu čakal na chlapcov z ŠBK Handlová posledný zápas. Aj keď sa výsledkovo doma našim veľmi nedarilo a prišli aj o svojho najlepšieho strelca, čakal ich ešte posledný  zápas proti BBLZ Reach the Top. Opäť boli pripravený podať maximálny výkon, no zápas skončil prehrou (42:57). Tlačovka po zápase: https://www.youtube.com/watch?v=kFnqzNZgYY0

Turnaj CEYBL bol pre verejnosť počas všetkých troch dní zadarmo a navštívilo ho viac ako 2500 divákov. Diváci si mohli zakúpiť tombolový lístok v hodnote 1 €. V nedeľu počas posledného zápasu našich chlapcov sa žrebovala turnajová tombola. Do tomboly venovali ceny: Mesto Handlová, PC Force Handlová, Startrac Handlová, CHECK POINT Handlová.

 

Skúsenosti cenné ako víťazstvo

Podľa trénera Jána Beráneka sa CEYBL v kategórii U14 sa konal v Handlovej po troch rokov vďaka výkonom chlapcov z ŠBK Handlová. "Tím ŠBK tvoria výhradne chlapci,  ktorí sú pospájaní z troch športových tried na Základnej škole, Mierové námestie v Handlovej. Nastúpiť proti výberom a akadémiám zvučných mien je obrovská skúsenosť a sviatok pre každého športovca," povedal Ján Beránek. Aj keď si jeho zverenci nepripísali ani v poslednom zápase víťazstvo, skúsenosti, ktoré nabrali a kolektívny výkon na záver turnaja zaručuje, že mladí Handlovčania nás určite ešte potešia!

Klub ŠBK Handlová ďakuje dobrovoľníkom, pomocníkom, školám a partnerom klubu, bez ktorých by sa podujatie nemohlo uskutočniť. "Ďakujeme hotelom, ubytovniam, reštauráciám, pani kuchárkam zo SOŠ Handlová, že sa postarali o zahraničných hostí na jednotku a všetky tímy odchádzali z nášho malého mestečka spokojné, nadšené a plné zážitkov," napísal klub na svojej facebookovej stránke.

 

Foto: Marek Fontány; Dazya dance group

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.