Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vzdelávanie ľudí v zrelom veku pokračuje

GALÉRIA
Dátum: 30.11.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 597
Vzdelávanie ľudí v zrelom veku pokračuje

Nahlasovať sa môžete na handlova@handlova.sk

Začiatkom novembra sa v Handlovej konalo tradičné podujatie Týždeň vzdelávania.

Do cyklu prednášok a seminárov, ktoré sú v tomto týždni určené deťom a pedagógom z materských, základných i stredných škôl sa prvýkrát zapojilo aj Oddelenie marketingu a komunikácie mesta Handlová.Doba sa posúva a stále viac sa komunikácia s občanmi nielen na úrovni štátu, úradov či obchodov presúva do elektronickej komunikácie.Nie je tomu inak ani na úrovni samospráv. Organizácie majú webové sídla, elektronické úradné tabule. Občania vyjadrujú svoj názor na dianie v meste napr. v elektronických anketách či hlasovaniach.

Preto sa mesto rozhodlo, že v rámci Týždňa vzdelávania pripraví školenie pre ľudí v zrelom veku.

Pilotné školenie bolo odprezentované zamestnancami oddelenia komunikácie a marketingu na mestskom úrade v malej zasadacej miestnosti v spolupráci s neziskovou organizáciou SENIOR CENTRUM Handlová.

Pani riaditeľka vybrala skupinu seniorov, ktorí prišli na mestský úrad. Predmetom školenia je naučiť ľudí v zrelom veku moderné „smart“ zariadenia ako je tablet a prostredníctvom tabletu im predstaviť komunikačné kanály mesta a aplikáciu mesta Handlová.

Prvé stretnutie so seniormi dopadlo aj napriek vyššiemu veku veľmi dobre. Seniorom aj školiteľom sa podujatie páčilo. Na konci školenia bola tombola, v ktorej si jeden z účastníkov odniesol so sebou jeden tablet. Vzhľadom na to, že seniori z handlovského centra žijú spolu rozhodli sa a jednohlasne si odhlasovali, že si tablet nechajú všetci, aby ho mohli využívať spoločne či už na ďalšiu výuku alebo komunikáciu z blízkymi. https://www.handlova.sk/novinka/38809/mame-za-sebou-tyzden-vzdelavania

Prostredníctvom webového sídla www.handlova.sk mesto v aktualitách vyzvalo verejnosť, ktorá by mala záujem sa školenia zúčastniť, aby sa prihlásila. Požiadavku o účasť na školení s menom a vekom bolo a stále je možné zaslať adresu handlova@handlova.sk.

V priebehu mesiaca sme zaevidovali niekoľko požiadaviek. Pre veľký úspech sa ďalších 10 záujemcov nahlásilo opäť z handlovského seniorcentra. Z dôvodu bezbariérového prístupu sa tím komunikačného oddelenia vybral za účastníkmi priamo do ich „domáceho prostredia“

Včera 29.11. sa o 10.00 konalo druhé kolo školenia priamo v Senior centrum Handlová. Všetci seniori boli veľmi príjemní a veľmi milo nás prekvapilo, akí boli šikovní v práci s tabletom. Opäť si v tombole vyžrebovali jeden tablet a ten opäť ostáva pre všetkých, ktorí by ho mali záujem používať.

Tretie školenie sa po dohode s účastníkmi z verejnosti konalo hneď po poludní v Podnikateľskom inkubátore a zúčastnilo sa ho 12 ľudí. Mesto Handlová ďakuje Mestskému bytovému podniku za zapožičanie priestorov. Týmto účastníkom vo veku 60+ sme odprezentovali komunikačné kanály mesta Handlová, vysvetlili sme im na čo si na internete treba dávať pozor, čo je to hoax, phising a ako sa môžu chrániť. Mesto účastníkom požičalo tablety, ktoré pre tento účel zakúpilo. Vysvetlili sme im čo je to aplikácia, ako si ju môžu stiahnuť do svojich zariadení, predstavili sme im aplikáciu mesta Handlová a tiež to prečo je dobré aby ju mali a používali. Po skončení školenia sa vyžreboval jeden účastník, ktorý si domov zo školenia okrem nových poznatkov odniesol aj nový tablet.

Ako dlho školenie trvá a kam sa nahlásiť?

Približne hodinové Interaktívne vzdelávanie malej skupiny ľudí vo veku 60+, zamerané na spôsob vyhľadávania informácii napríklad o svojom meste, na čo kliknúť a na čo nie pokračuje.

Školenie bude realizované pri počte od 10 do 12 ľudí, pričom z každého vzdelávania jedna účastníčka/účastník odíde s novým tabletom a s nainštalovanou aplikáciou Handlová. O tom, kto si zo vzdelávania tablet odnesie, rozhodne tombolový lístok.

Svoj záujem o účasť na školení nahlasujte na handlova@handlova.sk

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.