Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Realizujeme pre vás projekt, ktorý ste si vybrali: Zóna oddychových športov v HANDparku

Dátum: 15.06.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1420
Realizujeme pre vás projekt, ktorý ste si vybrali: Zóna oddychových športov v HANDparku

V HANDparku pribudne aktívna rekreačná zóna s komunitným rozmerom

Vlani si Handlovčania svojim hlasovaním z troch projektov, ktoré boli predložené v rámci programu podpory lokálnych komunít Nadácie COOP Jednota, vybrali, že by sa im páčili nové hracie prvky v stále viac využívanom parku za nemocnicou - HANDparku.

Počas tohto roka projekt "Zóna oddychových špor­tov v HANDparku"  prechádza do realizačnej fázy. Po prieskume trhu mesto zakúpilo športové vybavenie a hracie prvky, petangové gule, tulivaky, flipcharty, šachové figúrky, stolnotenisové súpravy a pod. Dnes bolo na základe predchádzajúcich pracovných stretnutí dohodnuté, kde a ako budú osadené dva betónové stolnotenisové stoly, dve exteriérové šachovnice a kontajner.

01_6

15. 6. 2022 za zišli v HANDparku zástupcovia Oddelenia mestských projektov MsÚ Handlová, spoločnosti HATER-HANDLOVÁ spol. s r.o. a mesta Handlová, aby mohol byť projekt odovzdaný verejnosti v júli tohto roku. FOTO: JP

V rámci projektu mesto získalo z dotačnej schémy Nadácie COOP Jednota 6000 eur a z vlastného rozpočtu mesto pridalo ďalších približne 6000 € na čiastočnú obnovu spevnených plôch, prípravné práce na osadenie hracích prvkov a zakúpenie kontajnera, ktorý bude slúžiť na realizáciu malých komunitných aktivít a uloženie materiálu. Spevnené plochy v parku si vyžadujú aj do budúcnosti ešte viaceré úpravy, ktoré sa budú realizovať postupne.

Hlasovanie za projekt zóna oddychových špor­tov v HANDparku prebiehalo od 15. mája do 15. júna 2021 v predajniach COOP Jednota v Handlovej a hlavným zámerom projektu je vytvorenie aktívnej rekreačnej zóny s komunitným rozmerom v HANDparku, ktorý má veľký potenciál stať sa centrom oddychu pre obyvateľov a návštevníkov mesta.

Po dnešnom stretnutí je už známy termín odovzdania projektu verejnosti. Bude sa konať v rámci obľúbeného podujatia Piknik v Handparku 24. júla 2022 aj za účasti zástupcov Nadácie COOP Jednota.

Lokalita postupne opeknieva tiež vďaka mestskej spoločnosti HATER-HANDLOVÁ spol. s r.o., a jej záhradníkom, postupne dochádza k obnove zelene a revitalizácii stromov, boli osadené antivandal koše a vybudovaná malá bežecká dráha.

Program podpory lokálnych komunít Nadácie COOP Jednota už piaty rok podporuje obce a mestá regiónu. Viac si môžete prečítať tiež v článku v našich aktualitách po kliknutí na tento odkaz.

stiahnuť_1

Viac o nadácii COOP Jednota si prečítajte po kliknutí na tento odkaz.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.