Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Grantový program Hoď to tam sa blíži do finále

Dátum: 16.04.2022
Počet videní: 1534
Grantový program Hoď to tam sa blíži do finále

Hlasovanie je spustené.

Do grantového programu mesta Handlová, Hoď to tam, sa prihlásili štyri nápady. Teraz o nich bude rozhodovať verejnosť.

Cieľom grantového programu Hoď to tam je vytvoriť podmienky na podporu a realizáciu aktivít mladých ľudí, podporu socializácie mládeže a opätovný návrat k spoločenskému životu. Celková čiastka vyčlenená na program v roku 2022 je 1 000 eur. Do uzávierky 15. marca prišli štyri nápady.

Sedenie pod vŕbou

Základná škola Školská má zriadené štyri oddelenia Školského klubu detí pre približne 110 detí 1.- 4. ročníka Základnej školy. „Záujem rodičov o popoludňajšiu činnosť detí neustále stúpa. Súčasná covidová situácia uprednostňuje aktivity detí v exteriéri. V našom záujme je zrealizovať zábavnú detskú zónu so sedením pod vŕbou. Krásny prírodný areál školy ponúka priestor na relaxáciu. Prostredie zelene by sme doplnili sedením z odpadového materiálu (palety, pneumatiky, drevené dosky). Využitím pestrých farieb vytvoríme veselú oddychovú zónu, ktorú prepojíme športovými a spoločenskými aktivitami (preliezky z pneumatík, šmýkačky, skákačky na chodníku, hrací stolík - Človeče nehnevaj sa). Vzdelávanie (environmentálnu výchovu) podporíme pocitovým chodníkom z prírodných materiálov, čím precvičíme hmatové vnímanie a zdokonalíme rovnovážne a svalové schopnosti detí. Veselá relaxačná zóna bude k dispozícii všetkým žiakom školy aj v čase školského vyučovania. Vytvorme si čas a priestor na relaxáciu a zábavu!“

Futbal na Novej Lehote

Skupinka chalanov z Novej Lehoty by chcela vynoviť staré futbalové ihrisko v Novej Lehote pod kostolom. „Nie sú tu možnosti na zábavu, tak sa túlame s chalanmi po dedine. Kopec z nás hráme futbal a tu nie je poriadne ihrisko resp. je, ale treba ho trošku upraviť. Keď hráme na terajšom ihrisku futbal, vždy máme problém s loptou, ktorá nám preletí cez pletivo a koľkokrát aj na cestu a je nebezpečné ísť po ňu. Chceme mať bezpečné ihrisko, kde chceme tráviť voľný čas hlavne počas leta a chceme aby mal každý možnosť využívať toto ihrisko na voľnočasové aktivity. Siete by nám veľmi pomohli,“ napísala skupinka chlapcov, ktorí do projektu plánujú zapojiť aj svojich rodičov.

HendiCamp

Myšlienka zrealizovania denného tábora pre hendikepované deti spojila handlovských mestských policajtov a mládežníkov z Centra voľného času. Chcú priniesť aj pre hendikepované deti a ich rodičov niečo krásne a užitočné. Zároveň jednou z hlavných myšlienok je spojiť Handlovčanov pre dobrú vec. „Hendikepované deti nemajú toľko možností ako zdravé, práve preto sme sa rozhodli priniesť do nášho mesta niečo nové. Denný tábor je určený pre deti s telesným a mentálnym hendikepom a pre ich milujúcich rodičov. HendiCamp ponúka pestrý program odvíjajúci sa od potrieb a schopností detí. Rodičia v tábore nájdu zaslúžený relax, kde im budú poskytnuté služby, ktoré si nedokážu dopriať počas roka. HendiCamp spája ľudí s ťažkým životným osudom a vytvára nové priateľstvá. Keďže tieto rodiny veľakrát bojujú nielen s postihnutím dieťaťa, ale aj často so zlou finančnou situáciou, radi by sme im tento tábor poskytli bezplatne,“ napísali predkladatelia.
Tábor sa bude konať od 4. do 8. júla 2022 prioritne v priestoroch Exterierového baru - MAURI a priľahlých športových plochách HUTIRA.

Bicyklová dráha

Zámerom je dokončenie bicyklovej dráhy na Hornom Konci. V prvej fáze sa už svojpomocne, so súhlasom mesta Handlová, vybudoval základ dráhy, dobrovoľníci upravili terén a navozili zeminu. V druhej, dokončovacej fáze je potrebné upraviť terén mini bagrom a ručne upraviť samotnú dráhu tak, aby bola pojazdná a bezpečná. Taktiež je potrebné osadiť informačnú tabuľu s prevádzkovým poriadkom bicyklovej dráhy. Cieľovou skupinou sú deti od 6 rokov, tínedžeri aj dospelí jazdiaci na horských bicykloch.
„Bicyklová dráha prinesie do izolovanej mestskej časti možnosť športového vyžitia, bude miestom stretávania sa a miestom príležitostných bicyklových pretekov pre deti a mládež. Je v tesnej blízkosti futbalového ihriska a detského ihriska, kde sa pravidelne usporadúvajú rôzne menšie komunitné aktivity a obyvatelia túto lokalitu pravidelne využívajú na trávenie voľného času,“ napísali predkladatelia.
Do aktivity sa plánuje zapojiť komunita občanov mestskej časti Horný koniec v Handlovej, ktorá už investovala vlastné financie do zveľadenia tohto priestoru s cieľom vytvoriť vhodné miesto pre oddych a šport detí, mládeže a dospelých.

Hlasovanie

Hlasovať za jednotlivé projekty je možné od 15. apríla 2022 prostredníctvom SMS. Bližšie informácie o jednotlivých projektoch a návod, ako hlasovať, je zverejnený na webstránke grantového programu www.hodtotam.hlasobcanov.sk.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.