Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Použitie nových verejných toaliet je bezplatné

MAPA
Dátum: 10.05.2021
Počet videní: 2824
Použitie nových verejných toaliet je bezplatné

WC je prístupné v pracovných dňoch od 8.00 do 17.00 a v sobotu dopoludnia.

Od pondelka 10. mája sú spustené do prevádzky verejné toalety na prízemí Domu kultúry na Námestí baníkov. Pre verejnosť bude ich použitie bezplatné, pre vstup do toaliet si stačí vypýtať žetón na vrátnici Domu kultúry.

Podľa schváleného prevádzkového poriadku verejných toaliet, budú otvorené každý pracovný deň pondelok až piatok v čase od 8.00 h do 17.00 h, každú sobotu od 8.00 h do 12.00 h, v nedeľu a sviatky budú toalety zatvorené, avšak prevádzkovateľ, mesto Handlová, môže v odôvodnených prípadoch (porucha, pozastavená dodávka vody, el. energie, choroba a pod.) obmedziť prístup verejnosti k verejným WC, ale tiež podľa potreby (spoločenské podujatia v centre mesta) prevádzkovú dobu dočasne rozšíriť. Deťom do 6 rokov je vstup do verejných WC dovolený len v sprievode dospelej osoby. V dámskych toaletách nájdu mamičky prebaľovací pult.

Čistenie a dezinfekciu zabezpečuje prevádzkovateľ a bude sa vykonávať aktuálne v zmysle platných protiepidemických opatrení.

Verejné toalety v meste fungovali od roku 2012 do polovice roka 2019 na Ulici SNP, po ukončení činnosti turistickej informačnej kancelárie na tejto adrese ich mesto sprístupnilo bezplatne na prízemí budovy mestského úradu. V marci 2020 ich z dôvodu protiepidemických opatrení zatvorilo. Koncom roka 2020 mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na „Verejné sociálne zariadenie“ na prízemí Domu kultúry mesta Handlová, Námestí baníkov 3. Celkové náklady na rekonštrukciu bolo vo výške 16 417,96 eur. V rámci rekonštrukcie bola vymenená podlaha, upravené povrchy, vymenili sa okná a obklady, bol vykonaný monitoring jestvujúceho potrubia, vybudovaná nová vnútorná kanalizácia, vodovod, a sanita. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.