Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlová sa pripravuje na testovanie cez víkend 6. a 7. 2. 2021

Dátum: 03.02.2021
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 2781
Handlová sa pripravuje na testovanie cez víkend 6. a 7. 2. 2021

Testovať by sa malo v 11 odberových miestach

Handlová pripravuje odberové miesta na testovanie na nadchádzajúci víkend

Samospráva Handlovej sa pripravuje na ďalšie testovanie antigénovými testami na COVID-19, ktoré sa bude konať už tento víkend 6. a 7. februára 2021.

Rozhodnutie padlo po stretnutí mestského krízového štábu, ktorý na dnes zvolala primátorka mesta, Silvia Grúberová. Podľa jej slov: „Samospráva pristupuje k testovaniu a zriadeniu odberových miest hlavne z dôvodu, aby umožnila testovanie všetkým obyvateľom, ktorí sa budú musieť preukázať negatívnym testom kvôli svojej práci, pri návšteve lekára, pri výlete do prírody. Plánujeme zriadiť 11 odberových miest, aktuálne kontaktujeme zdravotníkov a dobrovoľníkov. Podľa počtu odberových tímov uvidíme, či sa nám podarí tento plán naplniť,“ povedala primátorka a doplnila, že ju veľmi mrzí, že v predchádzajúcich testovaniach boli niektorí obyvatelia na zdravotníkov vulgárni: „Zdravotníci sú pilierom či už starostlivosti o naše zdravie alebo pomoci pri testovaniach. Vážme si ich.“

Primátorka zároveň avizovala, že v našom meste sa plánujú otvoriť dve súkromné Mobilné odberové miesta (MOM), s ktorými komunikuje, avšak už viac ako päť dní čakajú na spracovanie svojich žiadostí Ministerstvom zdravotníctva SR. "Pokiaľ by v našom meste bolo viac súkromných MOM, takých ako je teraz MOM Nemocnica AGEL Handlová, bude v budúcnosti znížený tlak na organizáciu testovania v réžií mesta, ktoré je organizačne aj personálne náročné." Rovnako poukázala aj na sústavnú nejednoznačnosť ďalšieho postupu zo strany vlády SR, ktorú sa často dozvedajú štatutári iba z tlačových besied a vývoj skôr predikujú, akoby mali presné pravidlá hry.

Všetky podrobnosti o odberových miestach mesto zverejní už v priebehu zajtrajšieho dňa, 4.2.2021, pričom mesto  plánuje otvoriť 11 odberných miest v rámci celého mesta, s tým, že s online rezerváciou sa zvažuje na siedmich z nich.  

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.