Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Falošný list primátorky už preveruje polícia

Dátum: 07.10.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 1218
Falošný list primátorky už preveruje polícia

Neznámy páchateľ zneužil mená predstaviteľov mesta Handlová, erb mesta aj fotografiu primátorky na šírenie HOAXU.

Prvý októbrový víkend sa v Handlovej objavili letáky, ktoré zneužili meno primátorky mesta Silvie Grúberovej. Falošný leták v jej mene tvrdil nepravdivé informácie o spoločnosti KMET Handlová, a.s. a o jej materskej spoločnosti, finančnej skupine Arca Capital.

Pamflety sa objavili aj v iných mestách

Samotná Arca Capital varovala pred klamlivými letákmi s poplašnými informáciami už 29. septembra, potom, kedy sa objavili prvé klamlivé letáky voči jej spoločnostiam v Topoľčanoch, Bardejove, voči sieti potravín aj voči kaviarňam. Letákmi niekto očierňoval aj spoločnosť AAH PLASTICS, ktorá rovnako patrí do portfólia finančnej skupiny. „Skupina Arca Capital kategoricky odmieta všetky informácie uvedené v spomínaných letákoch a dôrazne upozorňuje, že ide o informácie nezakladajúce sa na pravde, ktoré nielenže predstavujú útok na spoločnosti zo skupiny Arca Capital, ale sú spôsobilé vyvolať vážnu paniku a strach medzi obyvateľmi jednotlivých miest, prípadne zamestnancami či dodávateľmi jednotlivých firiem. Skupina Arca Capital popiera všetky informácie o úpadku a konkurze spoločnosti Arca Capital Slovakia, a.s. a ostatných spoločností, voči ktorým útoky smerujú, ako aj všetky informácie ohľadom výpadku kúrenia, výpadku dodávky teplej vody, straty zamestnania z dôvodu hromadného prepúšťania či zhabania vecí z dôvodu konkurzu,“ napísala finančná skupina v tlačovej správe. Skupina Arca Capital podala na neznámeho páchateľa v súvislosti s distribúciou klamlivých letákov trestné oznámenie.

Primátorka Sivlia Grúberová sa voči obsahu letáku ostro vyhranila na sociálnej sieti v nedeľu 4. októbra večer: „Tvrdenia v liste sú absolútne scestné, od A po Z!!!“ napísala.

KMET začal kúriť v septembri

Obsah letáku dementovala aj spoločnosť KMET Handlová. „Informácie týkajúce sa úpadku spoločnosti a neschopnosti pokračovania prevádzky sú HOAXOM a poplašnou správou,“ reagoval riaditeľ firmy Jozef Tonhauser. Odoberateľov tepla ubezpečil, že firma je pripravená zabezpečiť výrobu tepla a teplej vody v potrebnom rozsahu počas celej vykurovacej sezóny 2020/2021. „Na základe požiadavky jednotlivých odberateľov tepla, vrátane bytov v správe Mestského bytového podniku Handlová a súčasne aj v zmysle platnej legislatívy sme zahájili vykurovaciu sezónu 2020/2021 na štandardnej úrovni 26. septembra 2020,“ doplnil Tonhauser. Žiadna z informácií týkajúcich sa spoločnosti KMET Handlová uvedená v liste, podľa neho nie je pravdivá a konateľ spoločnosti predpokladá, že cieľom HOAXU je poškodiť dobrú povesť spoločnosti. „Dnes, 5. októbra 2020, štatutárny zástupca spoločnosti podal trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy a poškodzovanie dobrého mena našej spoločnosti,“ informoval Tonhauser.

V prípade akýchkoľvek ďalších nejasností v oblasti dodávky tepla a teplej vody z centrálneho zdroja tepla spoločnosti KMET Handlová môžu zákazníci firmu kontaktovať na telefónnych číslach 046 285 00 35, 0915 754 097, alebo mailom dispecing@kmethandlova.sk.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.